Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Doktorand i kostvetenskap med inriktning mot hälsopromotion för licentiatexamen

Vi söker dig som vill utbilda dig på forskarnivå i kostvetenskap och arbeta med forskning i anknytning till ett/flera hälsopromotionsinriktade eller kostvetenskapliga forskningsprojekt. Det innebär exempelvis forskning vars syfte är att analysera effekten av koncept för att stödja människor till hälsosamma levnadsvanor avseende kost och fysisk aktivitet samt att beskriva ungdomars matvanor och fysiska aktivitet utifrån olika befintliga datamaterial.

 

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap bedriver forskning och utbildning i både kostvetenskap och idrottsvetenskap. Hälsa är en gemensam knutpunkt för institutionens verksamhet och hälsopromotion ett centralt forskningsfält. Målet med forskningen inom hälsopromotion är främst att öka kunskapen om hur man effektivt kan främja hälsosamma vanor, speciellt beträffande kost och fysisk aktivitet.

Anställning

Anställning som doktorand avser utbildning på forskarnivå till licentiatexamen motsvarande två års heltidstjänstgöring. Institutionens studieplan för utbildning på forskarnivå till licentiatexamen i kostvetenskap finns att läsa på
http://www.iki.gu.se/utbildning/forskarutbildning/studieplaner/ Eventuellt kan undervisning eller andra arbetsuppgifter inom innehavarens kompetensområde ingå i anställningen upp till 20 % av heltidstjänstgöring. Anställningen förlängs i sådant fall med motsvarande tid så att den totala utbildningstiden motsvarar två år.

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Doktorandanställningen tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Behörighet

Behörig att antas till utbildning på forskarnivå i ämnet kostvetenskap är den som uppfyller villkor för dels grundläggande behörighet, dels särskild behörighet, samt i övrigt har nödvändig förmåga att fullfölja utbildningen.

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som avlagt examen på avancerad nivå, eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

För särskild behörighet till utbildning på forskarnivå i kostvetenskap krävs att den sökande har fullgjort kursfordringar om minst 90 högskolepoäng i ämnet kostvetenskap eller i annat ämne med betydelse för kostvetenskaplig verksamhet, varav 15 högskolepoäng ska utgöras av ett självständigt arbete. Särskild behörighet har också den som i annan ordning inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper.

Då den utlysta tjänsten syftar till forskning inom ramen för studier med datamaterial på svenska är goda kunskaper i svenska språket nödvändiga.

Bedömningsgrund

Utbildning och/eller erfarenhet av analys av kostdata och statistisk bearbetning av forskningsmaterial är önskvärt. Meriterande är visad självständighet, samarbetsförmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska.

Vid tillsättning kommer avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen samt i vilken utsträckning som den sökandes intresseområde ligger inom den angivna inriktningen.

Anställning

Anställningsform: tidsbegränsad anställning, motsvarande 2 års heltidsstudier från tillträdesdag.

Omfattning: 100%

Placering: Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet

Tillträde: 2017-09-15 eller enligt överenskommelse

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Närmare upplysningar lämnas av professor Christel Larsson, tel. 070-9116519, e-post: christel.larsson@gu.se eller studierektor för utbildning på forskarnivå Anders Raustorp, tel. 0708-118706, e-post: anders.raustorp@ped.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du ansöker om att till att bli antagen till forskarstudier via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla följande delar:

  1. Personligt brev där du beskriver dig själv samt motiverar varför du är intresserad av doktorandtjänsten. Ange även aktuella kontaktuppgifter till två referenspersoner som känner till dina prestationer väl t.ex. tidigare arbetsgivare, handledare eller lärare inom kostvetenskap eller motsvarande.
  2. Meritförteckning som inkluderar avklarade utbildningar och universitetskurser samt anställningar. Bifoga även vidimerade kopior på examensbevis och bevis på särskild behörighet.
  3. Kopior av examensarbete/uppsats och eventuella publikationer eller manuskript. Dokument som inte finns i elektronisk form ska skickas till: Ann-Christine Mattsson, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Box 300, 405 30 Göteborg
  4. Projektplan för att studera ungdomar matvanor. Du bör utgå från en studie där ungdomar fyller i en enkät vid tre tillfällen (årkurs 7, 8 respektive 9) varav hälften av ungdomarna genomgår en hälsofrämjande intervention avseende matvanor och fysisk aktivitet. Fokus i projektplaner bör vara på hur du önskar analysera enkätfrågor avseende kostintag och andra relevanta variabler för dessa som ingår i en befintlig enkät som erhålls genom att kontaktat Christel Larssons e-post: christel.larsson@gu.se

Projektplanen (1-4 sidor) ska skrivas på engelska och innehålla följande rubriker: Bakgrund, Syfte, Deltagare och metod, Analys av data, Tidsplan, Betydelse samt Referenser

  1. Övriga handlingar som önskas åberopas.

Ansökan ska vara inkommen senast 2017-08-10

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?