LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Administrativ chef

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL), Utbildningsvetenskapliga fakulteten, ligger vid Grönsakstorget i centrala Göteborg. Institutionen har ca 140 anställda varav administrativ personal 15 personer. Institutionen omsätter ca 136 miljoner kronor per år. Våra största utbildningar är Förskollärarprogrammet samt Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem. Mer information om IPKL finner du här www.ipkl.gu.se

Arbetsuppgifter

Administrativa chefen har i enlighet med besluts- och delegationsordningen övergripande ansvar- och beslutsbefogenhet för institutionens verksamhet i administrativt avseende. Det ankommer på administrativa chefen att organisera och bedriva institutionens administrativa verksamhet i enlighet med lagar och förordningar samt Göteborgs universitets regelverk. Administrativa chefen ska under prefekten särskilt ansvara för det övergripande personaladministrativa arbetet vid institutionen. Personalområdet omfattar strategiskt och operativt arbete inom områdena:

• Övergripande ansvar för HR-frågor såsom ledarskaps- och personalutveckling, rekrytering, rehabilitering, avveckling, arbetsmiljö/miljö och friskvård, kompetensförsörjning, lönebildning samt administrativt utvecklings- och kvalitetsarbete.
  • Förhandlings- och avtalsfrågor
  • Chefsstöd till prefekt och proprefekt
  • Arbetsledning av administrativ personal
  • Ledning- och utveckling av administrativa processer

Som administrativ chef initierar och driver du interna projekt inom ditt ansvarsområde. Den administrativa chefen sitter med i institutionens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Du har en adekvat akademisk utbildning eller motsvarande med inriktning HR. Du bör ha minst tre års dokumenterad erfarenhet av befattning i ledande ställning med tyngdpunkt på personalfrågor och administrativt utvecklingsarbete. Vi ser gärna att du har omfattande erfarenhet från utbildnings- och forskningsintensiva verksamheter. Miljön är internationell och ställer krav på goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av statlig verksamhet och särskilt från högskoleområdet är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du har integritet och har goda ledaregenskaper samt förmåga att ta initiativ och arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är en god kommunikatör och har lätt för att skapa och behålla professionella relationer inom och utom organisationen. Du har god pedagogisk och analytisk förmåga och gott omdöme.

Anställning

Anställningen är tillsvidare, 100% med placering vid Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL). Tillträde efter överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Mai Foureaux, Administrativ chef 031-786 2423 mai.foureaux@ped.gu.se  Cecilia Wallerstedt, Prefekt 031-786 2372 cecilia.wallerstedt@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag som är 2017-08-15.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.