LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i biokemi/fysikalisk kemi

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, marina vetenskaper och apotekarprogrammet.

Westenhoffs forskargrupp, där den aktuella anställningen är placerad, har som mål att visualisera strukturdynamik av proteiner och kemiska reaktioner. Forskningen sker på gränsområdet mellan biologi, kemi och fysik. Utveckling av nya spektroskopiska och röntgenbaserade verktyg är ett viktigt mål i hans verksamhet.

Arbetsuppgifterna består av:

* Undersökning av femto-och picosecond strukturella dynamik av små fotoreaktioner genom tidsupplöst WAXS vid frielektronlaserkällor.

* Simulering av experimentet, i synnerhet en proof-of-principle studie av corellation fluctuation WAXS för kemisk reaktionsdynamik.

* Strukturell analys av experimentella data genom beräkningsmodellering.

I projektet ska du samla och analysera tidsupplösta röntgenspridningsdata från frielektronlaseranläggningar som rapporterar om strukturella dynamik för kemiska reaktioner.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som postdoktor är den som har svensk doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. I första hand bör den komma i fråga som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång samt inte tidigare varit anställd som postdoktor under mer än ett år inom samma eller närliggande ämnesområden vid Göteborgs universitet. Även den som har avlagt examen tidigare kan komma i fråga om särskilda skäl föreligger (t ex ledighet på grund av sjukdom, tjänstgöring inom totalförsvaret, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer eller föräldraledighet eller andra liknande omständigheter).

* Dokumenterad erfarenhet inom något av de områden som är relevanta för projektet (vetenskapliga programmering, fysisk kemi, biofysik) är nödvändiga.

* Möjligheten att arbeta självständigt på ett forskningsprojekt är meriterande.

* Förmågan att arbeta effektivt i ett lag är också meriterande.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år

Omfattning: 100%

Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg

Tillträde: flexibel

Tillsättningsförfarande

Ansökan ska innehålla:

Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

Kopia på examensbevis

Två personliga referenser (namn, telefonnr, relation)

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta;

Sebastian Westenhoff, professor, westenho@chem.gu.se

Göran Hilmersson, Prefekt 031-786 9022, hilmers@chem.gu.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till Ann Svensson, Personalhandläggare 031-786 2558, ann.svensson@cmb.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

%MCEPASTEBIN%

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.