LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i civilrätt

Juridiska institutionen ingår i fakulteten Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Handelshögskolan har, med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 470 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd.

Juridiska institutionen bedriver forskning och utbildning inom ämnet juridik. Vårt juristprogram är en av landets mest sökta programutbildningar och vår forskning kännetecknas av både bredd och spetskompetens. Vid institutionen finns närmare 100 anställda, ca 1 300 studenter inom utbildningen på grund- och avancerad nivå och ett 20-tal doktorander. Mer nformation om institutionen finns på vår hemsida www.law.gu.se

civilrätt

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att bedriva undervisning i civilrätt med tyngdpunkt på central förmögenhetsrätt på ekonomprogrammet, PA-programmet och inom ramarna för fristående kurs. Även undervisning i grundläggande juridik än inom området civilrätt kan bli aktuell inom ramarna för anställningen.

I arbetsuppgifterna ingår även att genom undervisning, handledning och samarbete med lärare, forskare, studenter, doktorander samt externa kontakter vidmakthålla och vidareutveckla en stimulerande utbildnings- och forskningsmiljö. Arbetsuppgifterna avser utbildning på grund-, avancerad- och forskarnivå, huvudsakligen undervisning och examination inom juristutbildningen. Vidare omfattar arbetsuppgifterna ett aktivt och löpande deltagande i och vidareutveckling av institutionens och Handelshögskolans övriga verksamheter.

Inom ramarna för anställningen finns också utrymme för forskning.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen, Anställningsordning för lärare vid Göteborgs universitet V 2016/383 samt Anvisningar för anställning och befordran av lärare och forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet V 2016/362.

Bedömningsgrund

Vid urval bland behöriga sökande kommer lika stor omsorg att ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som den vetenskapliga skickligheten. Vid bedömningen av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid forskning i civilrättens centrala delar och visad skicklighet som kan bidra till att utveckla ämnets forskning inom området. Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid förmågan att planera, genomföra och utvärdera undervisning på olika nivåer i utbildningen samt förmågan att handleda och examinera. Erfarenhet av undervisning inom central förmögenhetsrätt är särskilt meriterande.

Bedömningen grundas även på meriter inom administration särskilt administrativ skicklighet förvärvad inom akademin. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, initiativförmåga och engagemang i verksamheten.

Universitetet kommer i denna rekrytering att göra en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, i syfte att kunna anställa den sökande som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna och då bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på ämnet samt på sin eventuella kommande roll vid institutionen.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Juridiska institutionen, Göteborg
Tillträde: enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Thomas Erhag, thomas.erhag@gu.se, telefonnummer 031-7865189

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Två exemplar av böcker samt publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till:

Juridiska institutionen, Göteborgs universitet

Attn Christine Forssell

Paket adresseras till Vasagatan 1, 411 24 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-09-10

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.