LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Gästföreläsare

Omfattning: Omfattning enligt överenskommelse

Placering: Företagsekonomiska institutionen, Göteborg

Tillträde: Augusti 2017 eller enligt överenskommelse

Handelshögskolan har, med sina drygt 3700 helårsstudenter, 470 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd. Unik är också skolans nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crown-ackrediterad. Handelshögskolans syfte är att utveckla kunskap och utbilda kreativa individer för att främja framgångsrika organisationer och en hållbar värld. En viktig utmaning är att utforma utbildningen så att möjligheterna ökar för våra studenter att få arbete efter examen. Handelshögskolan bjuder därför regelbundet in representanter från näringslivet och offentliga organ att delta i diskussioner om vilket slags kunskap och kompetens som dessa kommer att efterfråga i framtiden, och strävar också aktivt efter att föra in praktiska inslag i våra kurser och program i form av gästföreläsningar och fallstudier. Praktiska inslag används för att belysa teorier ur ett tillämpningsperspektiv och genomförs primärt av yrkesverksamma praktiker (Handelshögskolans strategidokument 2012-2016). Mot bakgrund av detta syfte ledigförklaras ett flertal anställningar som gästföreläsare (timanställning) med placering vid företagsekonomiska institutionen, med huvudsaklig tjänstgöring vid någon av institutionens fyra sektioner.

Företagsekonomi

Ämnesbeskrivning

Vid företagsekonomiska institutionen finns fyra sektioner och den sökande skall ange vilken sektion ansökan avser i första hand:

1) Industriell och finansiell ekonomi & Logistik, 2) Marknadsföring, 3) Management och organisation inklusive ekonomisk geografi, 4) Redovisning

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av undervisning, seminarier eller handledning inom något av de ovan angivna företagsekonomiska ämnesområdena på grund- och/eller avancerad nivå. Du har en intermittent anställning och arbetar på timmar under höstterminen 2017 och/eller vårterminen 2018.

Kvalifikationer

För anställning krävs erfarenhet av undervisning, seminarier eller handledning samt kvalificerad yrkeserfarenhet och utbildning inom det företagsekonomiska ämnesområdet eller annat för utbildningen relevant ämnesområde. Utöver detta läggs stor vikt vid administrativ skicklighet och förmåga att strukturera undervisning eller handledning. Du förväntas ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och/eller engelska, beroende på den aktuella kursens utbildningsspråk. Utöver skicklighetsbedömningen läggs stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Vi kommer främst att beakta de sökande som efter helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra de beskrivna arbetsuppgifterna.

Övrigt

Anställningen avser timanställning enligt överenskommelse under perioden 1 augusti 2017 - 31 juli 2018. Du har en intermittent anställning vid de arbetstillfällen som äger rum under denna period. Vid intermittent anställning kallas du in och väljer att acceptera erbjudet arbete, som då utgör ett nytt anställningsförhållande vid varje enskilt tillfälle. Du har också rätt att tacka nej till sådant erbjudande. Arbetade timmar redovisas per kalendermånad till arbetsgivaren genom formulär GU/Timarvode.

Kontaktuppgifter för anställningen

Linda Vidén-Ljungars, Administrativ chef 031-786 1408, linda.viden.ljungars@handels.gu.se

fek.handels.gu.se/

Fackliga företrädare

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är 2017-07-31.

Ansökningsförfarande

Registrera din ansökan och CV inklusive referenser elektroniskt nedan under "Ansök".

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.