LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Administratör med inriktning mot forskning och utveckling

Vi söker en kvalificerad administratör

med placering vid Språkbanken, institutionen för svenska språket.

Språkbanken http://spraakbanken.gu.se vid Institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet är en universitetsgemensam forskningsinfrastruktur och en forskningsenhet med ett flertal pågående externfinansierade forskningsprojekt. Verksamheten är sedan mitten av 1970-talet inriktad på utveckling av svenska digitala språkresurser och språkteknologiverktyg för arbete med rikt annoterade textkorpusar samt utveckling och drift av språkteknologibaserad forskningsinfrastruktur för humaniora och samhällsvetenskap. Inom Språkbanken arbetar c:a 30 personer: forskare inklusive doktorander samt systemutvecklare och forskningsingenjörer.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba inom Språkbankens samordningsgrupp som administrativt stöd för verksamheten, med arbetsuppgifter som inkluderar mötesadministration, gäst- och reseadministration samt intern och extern informationsspridning. Du stimuleras av att vara i en föränderlig miljö med skiftande uppgifter där vi ständigt utvecklar våra administrativa rutiner för att bättre stödja verksamhetens mål och behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning, har dokumenterad god administrativ förmåga och erfarenhet samt är van datoranvändare. För anställningen krävs att du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Du kommer i stor utsträckning att arbeta självständigt men också tillsammans med andra i ett antal större och mindre grupper av systemutvecklare och forskare. Du kommer även att svara för en del av Språkbankens kontakter utåt. Därför kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper som engagemang, servicekänsla, lyhördhet för omgivningen, kommunikationsförmåga och flexibilitet. Det är viktigt att du kan prioritera bland dina arbetsuppgifter och inte tvekar att ta egna initiativ.

• Dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete inom forsknings- och utvecklingsprojekt är en merit, och särskilt meriterande är praktiska erfarenheter av/kunskaper i
   • att organisera konferenser och workshopar
   • att vara administrativt stöd vid projektansökning
   • kommunikatörs-/informatörsarbete

Utbildning inom datavetenskap, språkvetenskap eller språkteknologi (eller motsvarande) är en merit liksom erfarenhet som (teknisk) skribent.

Anställning

Tillsvidareanställning, heltid med placering vid Institutionen för svenska språket. Du kommer att ingå i den administrativa enheten som består av 12 administratörer med olika arbets- och ansvarsområden.

Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas normalt. Löneanspråk anges i ansökan.

Kontaktuppgifter för anställningen

För närmare upplysningar om anställningen kontakta Lars Borin eller Markus Forsberg, föreståndare för Språkbanken, tel. 031 786 4544 (Lars) el. 031 786 4545 (Markus), e-post:  sb-forestandare@svenska.gu.se
Adminstrativ chef Helén Sandström tel: 031-786 1774, ,e-post: helen.sandstrom@svenska.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag 2017-08-21.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.