LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsassistent hälsoekonomi

Institutionen för nationalekonomi med statistik tillhör Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och samlar 125 medarbetare från ett stort antal länder. Undervisning bedrivs inom nationalekonomi och statistik och vi har idag ca 800 studenter registrerade på våra kurser och program. Forskning bedrivs inom många områden, till exempel miljöekonomi, utvecklingsekonomi, beteendeekonomi och finansiell ekonomi.

CHEGU (Centrum för hälsoekonomi vid Göteborgs universitet) är ett virtuellt centrum för samverkan över ämnes-, institutions- och fakultetsgränser mellan forskare inom det hälsoekonomiska området. CHEGU är även ett gemensamt kontaktorgan gentemot externa intressenter. För mer information om CHEGU - http://chegu.handels.gu.se/

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att genomföra ett projekt som syftar till att kartlägga hälsoekonomiska effekter av social delaktighet bland äldre. Projektet är initierat av Västra Götalandsregionen (VGR) och kommer att genomföras i samarbete med ansvariga vid VGR. Inom ramen för projektet skall en hälsoekonomisk beräkning avseende hälsofrämjande insatser till gruppen äldre genomföras. Resultaten av den hälsoekonomisk beräkning av hälsofrämjande insatser riktade till äldre ska därefter spridas i Västra Götaland.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en mastersexamen i nationalekonomi med hälsoekonomisk inriktning eller motsvarande kompetens. Kunskap om databashantering är en merit. Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet, dokumenterad i skriftligt projekt-/examensarbete och/eller i publikationer i vetenskapliga tidskrifter samt personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning om 6 månader på heltid (100 %) med placering på institutionen för nationalekonomi med statistik.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  Kristian Bolin, Professor, Föreståndare för CHEGU, tel +46 31 786 5251, Kristian.Bolin@economics.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag 2017-08-17.

Till ansökan, som görs online, skall bifogas:

1. Detaljerat CV

2. Förteckning över publikationer/manuskript inkl. skriftligt examensarbete

3. Av eventuella publiceringar en representativ publikation

4. Beskrivning av kvalifikationer i förhållande till den utlysta anställningen

5. Två referenser med namn, telefonnummer och adresser

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.