Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i Historia, en eller flera

Institutionen för historiska studier erbjuder en mötesplats för studenter och forskare inom de tre ämnena historia, arkeologi och antikens kultur och samhällsliv. I fokus står sociala och politiska processer i människans samhällen från forntid till nutid. Undervisning sker på samtliga nivåer från grund- till forskarutbildning. Det samlade utbildningsuppdraget omfattar för närvarande drygt 500 helårsstudieplatser. Institutionen har idag ca 110 anställda lärare, forskare, doktorander och administratörer.

Ämne

Historia

Ämnesbeskrivning

Inom ämnet historia bedrivs undervisning och forskning kring människa och samhälle i förändring med stor mångfald och bredd när det gäller ämnesområden och kronologi. Verksamheten vid institutionen bedrivs i samverkan med ämnena arkeologi och antikens kultur och samhällsliv.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår undervisning och examination på grundutbildningens alla nivåer, vilket kräver breda historiska kunskaper. Andra förekommande arbetsuppgifter är forskning, handledning och administration samt samverkan med det omgivande samhället. Innehavaren skall delta aktivt i institutionens inre arbete. Undervisningen sker främst på svenska eller annat skandinaviskt språk, men även undervisning på engelska kan förekomma. Den som anställs ska inom två år kunna ta på sig administrativa och pedagogiska arbetsuppgifter som förutsätter förståelse och bruk av svenska språket, såväl muntligt som skriftligt.

Bedömningsgrund

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet i lika mån. Förmågan att fungera inom ramen för breda delar av undervisningen på grundnivå kommer att vara särskilt meriterande. Vikt tillmäts även den sökandes internationella erfarenhet, administrativa skicklighet samt förmåga att samverka med det omgivande samhället.

Den som anställs är den som efter en helhetsbedömning av dokumenterade meriter, kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Behörighet

Behörighetsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen i historia eller har motsvarande vetenskaplig kompetens.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för historiska studier, Göteborg
Tillträde: Snarast

Tillsättningsförfarande

Sökande ska tillsammans med ansökningshandlingarna inlämna styrkt meritsammanställning samt kortfattad skriftlig redogörelse för sin vetenskapliga och pedagogiska verksamhet. Dokumentation av sådana pedagogiska meriter som avser undervisning och annan typ av lärararbete bör innefatta kvalitativa omdömen från prefekt eller arbetsledare. Humanistiska fakultetens meritportfölj bör användas vid ansökan. Högst tio vetenskapliga eller pedagogiska arbeten utöver avhandlingen bifogas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen och frågor om anställningsförfarandet kan ställas till

Lars Hermanson, professor
031-786 45 12
lars.hermanson@history.gu.se

www.historiskastudier.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: Institutionen för historiska studier, Mattias Wiberg Fogelberg Box 200, 405 30 Göteborg och ska vara inkomna senast 170831

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast:170831

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?