Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare på Opinionslaboratoriet LORE och SOM-institutet

Opinionslaboratoriet LORE (Laboratory of Opinion Research) är en forskningsinfrastruktur vid Göteborgs universitet som är specialiserad på surveydatainsamlingar via webbenkäter och webbpaneler. LORE ansvarar bland annat för Medborgarpanelen vid Göteborgs universitet och är sedan januari 2016 en del av SOM-institutet. Utöver att bistå forskare och forskargrupper med rådgivning och datainsamlingar bedriver LORE forskning och utvecklingsarbete inom tillämpad surveymetodologi, framförallt vad gäller webbaserade undersökningar.

Opinionslaboratoriet LORE och SOM-institutet söker nu en biträdande forskare för en tidsbegränsad anställning under hösten 2017. Vi är en liten organisation som arbetar tätt tillsammans och du behöver därför vara beredd att delta i alla delar av arbetet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar att bistå forskare med analyser, litteratursökning och -översikter, att författa metodrapporter, att genomföra surveydatainsamlingar via webbenkäter och webbpaneler (inklusive att samverka med externa forskargrupper för att utforma datainsamlingar), att dokumentera undersökningar samt kommunicera med respondenter, forskare och allmänhet. Arbetet är således mycket varierande. Alla anställda i LORE förväntas delta i vårt forsknings- och utvecklingsarbete inom tillämpad surveymetodologi och författa forskningsrapporter på de metodtester vi genomför.

Kvalifikationer

Nödvändiga kompetenser för anställningen är:

  • goda kunskaper i Stata, SPSS och Excel
  • Tidigare erfarenhet av att använda data från enkätundersökningar
  • Grundläggande kunskaper i kvantitativa/statistiska analysmetoder med tillämpningar inom samhällsvetenskap (exempelvis statsvetenskap, media- och kommunikation, ekonomi, psykologi eller liknande).

Meriterande är:

  • Erfarenhet av webbenkätprogrammet Qualtrics
  • Erfarenhet av att hantera paneldata från flera datainsamlingsomgångar, t.ex. att färdigställa och dokumentera paneldatamängder

Starkt meriterande är:

  • kunskaper inom surveymetodologi och bekanthet med den surveymetodologiska forskningslitteraturen
  • Erfarenhet av att utforma och analysera surveyexperiment

Arbetet förutsätter hög grad av självständighet kombinerad med samarbetsförmåga, flexibilitet och social kompetens. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För tjänsten är det även nödvändigt med goda kunskaper i både engelska och svenska då vi författar många rapporter på engelska, men vårt arbetsspråk är svenska.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad 100 %, 4 månader med placering tills vidare vid Opinionslaboratoriet LORE och SOM-institutet som är organisatorisk placerad vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation. Tillträde 2017-09-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Kompletteringar efter sista ansökningsdatum kommer ej att beaktas.

Sökande skall till ansökan foga en meritsammanställning (personalia, aktuell adress, utbildningsbevis, tidigare tjänstgöring, språkkunskaper, uppsatser och andra publikationer) samt en kortfattad skriftlig redogörelse för egna relevanta erfarenheter. De främsta sökande kan komma att kallas till intervju.

Ev. vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte finns i elektronisk form ska skickas till:

Andrea Iriarte
Göteborgs universitet
Institutionen för journalistik, medier och kommunikation
Box 710
40530 Göteborg

Märk dina dokument med diarienummer PAR 2017/426

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Johan Martinsson, Fil. Dr., Docent, Forskningsledare för LORE, +46 (0) 31 786 5148, johan.martinsson@pol.gu.se. Henrik Ekengren Oscarsson, Professor, Föreståndare för SOM-institutet, +46 (0) 31 786 4095
henrik.oscarsson@pol.gu.se. Ulla Sätereie, Prefekt, +46 (0) 31 786 4999, ulla.satereie@jmg.gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?