Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Personalhandläggare

Denna tjänst kommer att delas mellan Institutionen för geovetenskaper och Institutionen för kulturvård och vara placerad på Institutionen för geovetenskaper. Institutionerna har cirka 65 anställda var. Institutionen för geovetenskaper utbildar naturgeografer, geologer och geografer som kan fylla det ökade behovet av geovetare i samhället samt forskar på två profilområden; geologiska resurser samt risk och klimat. Institutionen har kandidat- och masterprogram i geovetenskaper och geografi samt forskarutbildning i flera geovetenskapliga inriktningar. Vid Institutionen för kulturvård bedrivs professionsförberedande utbildningar och forskning med inriktning mot kulturarvsfrågor, byggd miljö, hantverk och konservering. Institutionen bedriver verksamhet på två orter, Göteborg och Mariestad.  I Göteborg utbildas bebyggelseantikvarier, konservatorer och ledare inom slöjd- och kulturhantverk. I Mariestad ges utbildningar med inriktning mot bygghantverk samt trädgårdens och landskapsvården hantverk. Forskning i kulturvård har utvecklats inom en rad områden och teman såsom kulturarvsprocesser, byggd miljö, urbana frågor, landskap, planering, förvaltning, konservering, dokumentation, hantverk och gestaltning. Den administrativa verksamheten leds av en administrativ chef. För mer information se www.gvc.se samt www.conservation.gu.se.


Arbetsuppgifter

Personalhandläggaren är institutionernas ledningsstöd i våra HR-processer såsom arbetsmiljö och rehab, kompetensförsörjning och rekrytering, lönebildning, samt vid förhandling och tillämpning av arbetsrätten. Du håller dig väl insatt i det förändrings- och utvecklingsarbete som sker på institutionen och på övriga universitetet genom dialoger och nätverk. Du har även en viktig roll som stöd till chefer i enskilda personal- och arbetsmiljörelaterade frågor och även till verksamheten och medarbetare. Du har en drivande roll för utveckling, implementering, kvalitetssäkring och uppföljning av institutionens samtliga HR-processer.

Personalhandläggarollen på institution är bred och innebär därför även operativa uppgifter så som framtagande av underlag för beslut, framtagande och analys av personalstatistik, föredragande och sekreterare i olika samråd och ansvar för hela rekryteringsprocessen (kravprofilsarbete, anställningsförfarande och introduktion) och personalplanering i nära samarbete med verksamhetsansvariga. Du kommer att hantera institutionens löpande personaladministration såsom handläggning av personalfrågor, framtagande och analys av personalstatistik såväl som granskning av ledigheter och löneavvikelser. Även service till gäster och gästforskare, behörighetsadminstratör, hantering av arvoden och SINK-ansökningar, försäkringsfrågor samt reseräkningar kommer att ingå. 


Andra allmänna administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå i tjänsten.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom personal- och arbetslivsfrågor eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Arbetslivserfarenhet som HR-stöd till chefer på olika nivåer är ett krav och vi ser helst att du har jobbat i minst tre år i den rollen. Har du dessutom erfarenhet från högskolesektorn eller annan del av offentlig förvaltning är det en fördel i arbete med tolkning och tillämpning av våra regelverk, och då särskilt kring anställningsfrågor. Tidigare arbete med rekrytering är ett krav och erfarenhet av internationell rekrytering är en merit.


Du motiveras av att arbeta för verksamhetens mål och att vara ett bra chefsstöd. Du behöver ha ett proaktivt förhållningssätt i ditt arbete och kunna ta initiativ. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och har förmåga att samarbeta på olika nivåer. Du behöver vara ansvarstagande, pedagogisk och tålmodig, ha ett helhetsperspektiv samt kunna presentera lösningar ur goda analyser och tillämpning av regelverk. Samtidigt är det viktigt att du har en mycket professionell och hög integritet och är lyhörd. Du har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt, och kan samtidigt lyfta blicken för att se helheten. 

Arbetsuppgifterna utförs i en rad olika datasystem och du bör därför ha en väl utvecklad systemförståelse. Dessutom bör du ha intresse av att arbeta med långsiktig personalplanering. Erfarenhet av förhandlingar och kontakter med de fackliga organisationerna är meriterande.


Vi vill att du behärskar ditt ämnesområde bekvämt i tal och skrift såväl på engelska som på svenska. Eftersom arbetet innebär daglig kontakt och interaktion med andra människor, kommer särskild stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.  Vi söker en person som har ett genuint intresse för människor och som har god självkännedom. Andra viktiga egenskaper som efterfrågas är stresstålighet och ansvarskänsla.

 

Anställning

Anställningen är 100% tillvidare med placering på Institutionen för geovetenskaper i Göteborg och tillträde snarast enligt överenskommelse.

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Agneta Johnsson, Administrativ chef
031-786 4708 agneta.johnsson@conservation.gu.se              


Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner


Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Sista ansökningsdag är den 29 maj 2017 

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?