Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Professor i klinisk virologi, förenad med befattning som specialisläkare/överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Institutionen för Biomedicin vid Sahlgrenska Akademien består av fem samverkande avdelningar med såväl preklinisk som klinisk inriktning (www.biomedicine.gu.se). Vid avdelningen för infektionssjukdomar bedrivs forskning, utbildning och diagnostik inom mikrobiologi och klinisk infektionsmedicin. Den snabba utvecklingen av antibiotikaresistens är ett av våra största globala hot mot hälsan och kräver ny kunskap om hur multiresistenta infektioner ska behandlas. Nya behandlingsmetoder införs mot svåra virussjukdomar ex hepatit C och HIV. Vårdrelaterade infektioner är idag ett av de högst prioriterade områdena inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Den integrerade kursen i infektion, mikrobiologi och immunförsvar är en strategisk viktig kurs på läkarprogrammet och har varit ett föredöme när det gäller att utveckla och införa nya pedagogiska undervisningsformer. 

Ämne

Klinisk virologi

Ämnesbeskrivning

Klinisk virologi innefattar virologi och infektionsimmunologi med fokus på virus effekt på människans hälsa och sjukdom. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en professor som förväntas bedriva aktiv forskning på internationellt konkurrenskraftig nivå inom klinisk virologi. Anställningen innefattar även undervisning och handledning inom grundutbildning och forskarutbildning, samverkan med det omgivande samhället samt administrativa uppdrag.

Sökande bör vara en aktiv och etablerad forskare med bred erfarenhet av klinisk virologisk forskning. Den sökande förutsätts ha dokumenterat stor vetenskaplig skicklighet och god förmåga att erhålla forskningsanslag i nationell och internationell konkurrens. Sökande bör ha omfattande erfarenhet av undervisning på universitetsnivå inom basal och klinisk virologi.
Anställningen är förenad med befattning som specialistläkare/överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 §§ i Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningordning för lärare.

Visad vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Legitimation som läkare samt specialistkompetens i klinisk mikrobiologi eller klinisk virologi.

Bedömningsgrunder

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 §§ Högskoleförordningen samt göteborgs universitets anställningsordning för lärare.

Första bedömningsgrunden är vetenskaplig skicklighet. Andra bedömningsgrunden är pedagogisk och klinisk skicklighet. Vid tillsättningen kommer även erfarenhet av administration, tredje uppgiften och förmåga till samarbete att beaktas.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från det att anställningen påbörjats.

Anställning

Anställningen är tillsvidare på heltid vid Institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Anders Oldfors, tel. 070-733 81 16, e-post: anders.oldfors@gu.se och Magnus Lindh, professor, tel. 0705-26 97 46, e-post: magnus.lindh@microbio.gu.se.               

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/Ansokan/Klinisk

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis
- Legitimation som läkare
- Intyg om specialistkompetens
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte finns i elektronisk form ska skickas i tre exemplar, med angivande av ref nr PAR 2017/646 till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-08-14

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?