LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i audiologi

Vid institutionen bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi. Vid enheten för audiologi bedrivs utbildning på grundnivå där examen leder till kandidatexamen med huvudämnet audiologi samt yrkesexamen som audionom. Forskarutbildning bedrivs på enheten genom handledning av ett mindre antal doktorander. Vid enheten bedrivs forskning inom ett antal område såsom genetisk hörselnedsättning, äldreforskning (H70), cochleaimplantat, buller och prevention, webbaserad hörselrehabilitering, hörsel genom benledning m.fl.

Audiologi

Ämnesbeskrivning

Audiologi är till sin karaktär ett tvärvetenskapligt ämnesområde där medicinsk, teknisk, samhälls- och beteendevetenskap lig samt humanistisk kunskap förenas i forskningen runt hörsel, hörselskador och kommunikation. Ämnet lyfter upp hörandets betydelse för människans emotion, perception, kognition, kommunikation och kontakt med omvärlden. Hörselproblem som hörselnedsättning, ljudöverkänslighet och tinnitus förväntas öka i samhället. En viktig del inom audiologin är därför också ett folkhälsoarbete. Här ingår bland annat kunskap om förebyggande insatser (hörselprevention) inom teknik, akustik och akustiska miljöer

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att medverka i det fortsatta utvecklingsarbetet, ha kursansvar, delta i undervisning samt handledning på både grund- och avancerad nivå. Till undervisning räknas kursansvar, handledning och kursadministration. Undervisning kan ske på såväl svenska som engelska. Undervisningen sker företrädesvis inom audionomprogrammet, inriktning audiologisk rehabilitering.

Avlagd doktorsexamen och visad pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrund

Vetenskaplig och pedagogisk skicklighet i första hand. Intresse och erfarenhet av hörselrehabilitering samt inriktad forskning/utvecklingsarbete inom audiologi bedöms i andra hand. Administrativ skicklighet i tredje hand. Legitimation som audionom är mycket meriterande. Vid tillsättningen kommer även förmåga till samarbete att beaktas.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom två år från anställningens början.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 50% vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Lena Hartelius, bitr sektionschef, e-post lena.hartelius@neuro.gu.se och André Sadeghi, universitetslektor, e-post andre.sadeghi@neuro.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/elektronisk-ansokan/generell

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis
- Ev bevis om legitimation som audionom
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2017/205 till:

Sahlgrenska akademin
HR-avd

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-07-31

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.