Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Doktorand- Hälsobygget. Interventionsstudie för god arbetsmiljö i mindre företag i entreprenörskjedor i stora bygg- och anläggningsprojekt

Psykologiska institutionen har drygt 140 anställda och bedriver omfattande forsknings- och utbildningsverksamhet. Vi har ett mycket högt söktryck till samtliga utbildningar.

Arbetsuppgifter

Doktoranden kommer att arbeta i interventionsprojektet Hälsobygget. Detta projekt har till syfte att utveckla och pröva arbetsformer för att stärka det förebyggande arbetsmiljöarbetet i små företag i bygg- och anläggningsindustrin. Interventionen bygger på processkonsultativt arbetssätt och metoden ”Motiverande Intervju”, och doktoranden kommer att vara en av processkonsulterna. Doktoranden kommer även att verka som expertkonsult avseende psykosociala frågor. Doktoranden ska inom ramen för projektet genomföra datainsamling baserat på processobservationer, intervjuer och enkätmetodik, och utifrån analys av insamlade data medverka i vetenskaplig rapportering av projektet. Avhandlingsarbetet, som sker under handledning, kommer alltså att vara direkt knutet till det aktuella projektet.

Utbildning på forskarnivå inkluderar arbete med ett avhandlingsprojekt (165 hp) och kurser (75 hp). Kurserna är delvis obligatoriska, delvis valbara. Eftersom omfattningen av denna tjänst är 50 % så förlängs studietiden i motsvarande omfattning.

En doktorand förväntas utveckla egna idéer och kommunicera vetenskapliga resultat både muntligt och skriftligt. Detta görs bland annat genom framställandet av en vetenskaplig avhandling. Det kan komma att ingå undervisning och annan institutionstjänstgöring, vilket förlänger doktorandperioden i motsvarande omfattning.

Kvalifikationer

Doktoranden behöver ha omfattande erfarenhet av organisationspsykologiskt arbete i organisationer och erfarenhet av att anpassa interventioner till företagsspecifika villkor. Doktoranden behöver därför vara utbildad psykolog eller motsvarande med erfarenhet av processkonsultativt arbetssätt och mycket god kunskap om psykosocial arbetsmiljö, t.ex. från arbete inom företagshälsovård. Eftersom interventionsmetoden bygger på metoden motiverande intervju så är det meriterande med utbildning och erfarenhet av arbete med denna metod. Tidigare erfarenhet av att medverka i FoU projekt inom fältet är också meriterande.

Behörighet

För tillträde till utbildning på forskarnivå krävs både grundläggande och särskild behörighet. Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som:

- avlagt en examen på avancerad nivå,

- fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller

- på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet till utbildning på forskarnivå har den som:
- fullgjorda kurser om minst 90 högskolepoäng i psykologi på grundnivå samt

- minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, varav kurser om minst 15 högskolepoäng i vetenskaplig metod samt uppsats om minst 15 högskolepoäng, eller

- på annat sätt förvärvade kunskaper vilka motsvarar ovan krav

 Bedömningsgrund

Urval bland sökande som uppfyller krav på grundläggande och särskild behörighet baseras på de kvalifikationer som behövs för att utföra arbetsuppgifterna i det aktuella interventionsprojektet samt förmågan att tillgodogöra sig utbildningen på forskarnivå. Vid bedömningen fästs särskild vikt vid dokumenterade kvalifikationer avseende:

  • Psykologexamen eller motsvarande samt erfarenhet av processkonsultativt arbetssätt i organisationer och erfarenhet av att anpassa interventioner till företagsspecifika villkor
  • kunskap och erfarenhet om förebyggande arbetsmiljöarbete avseende psykosocial arbetsmiljö
  • utbildning i, och erfarenhet av, samtalsmetoden Motiverande Intervju

Vid tillsättning skall avseende fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Vi söker motiverade personer med ett intresse för vetenskapligt grundad utveckling av psykologiämnet. Stor vikt läggs vid den sökandes tidigare uppsatser/examensarbeten och eventuella tidigare forskningsrelaterade arbetsuppgifter. God förmåga att muntligt och skriftligt kommunicera på svenska och engelska är ett krav. De sökande som bedöms tillhöra en tätgrupp kan komma att kallas till intervju.

Anställning

Tillträde efter överenskommelse. Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Observera att beslut om anställning som doktorand inte kan överklagas.

En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år. Anställningen får förnyas med högst två år i taget. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar fyra års utbildning på forskarnivå på heltid.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.

Kontaktuppgifter för anställningen

För frågor om arbetets innehåll kontakta universitetslektor Anders Pousette, anders.pousette@psy.gu.se.

För allmänna frågor om forskarutbildningen kontakta forskarutbildningshandläggare, Ann Backlund, ann.backlund@psy.gu.se 031-786 1637

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://medarbetarportalen.gu.se/anstallning/fackliga-organisationer/

Ansökan

Du ansöker om att till att bli antagen till forskarstudier via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Glöm inte att bifoga efterfrågade handlingar, tidigare uppsatser och andra arbeten av relevans för den aktuella anställningen.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast 2017-04-24

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?