LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi bedrivs preklinisk och klinisk forskning inom områdena neurovetenskap, rehabilitering, farmakologi, neurofysiologi, endokrin fysiologi och cirkulationsfysiologi. Den vetenskapliga verksamheten omfattar molekylära och cellbiologiska studier, integrativa experimentella studier, klinisk forskning och epidemiologi. Sektionen för fysiologi söker nu en forskare inom området neurobiologi.

Arbetsuppgifter

Den vetenskapliga verksamheten omfattar experimentella molekylärbiologiska studier samt in vivo-studier som syftar till att utforska de neurobiologiska mekanismer viktiga vid reglering av beteenden relaterade till födointag.

Den anställda kommer att utforma och genomföra experiment i linje med projektmålen. Uppgifterna inrymmer planering och utförande av experimentella beteendestudier, samt statistisk bearbetning och rapportskrivning av resultat. Det förväntas att den sökande kommer att presentera resultaten vid internationella konferenser. Undervisning samt administrativt arbete ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha avlagt en doktorsexamen i ett relevant ämne (t.ex. Apotekare, Fysiologi, Farmakologi, Psykologi, Neurovetenskap eller Nutrition). Erfarenhet av experimentell beteendestudier kopplade till födointag och belöning är meriterande. Annan relevant erfarenhet kan omfatta central administrering av substanser, neuronal tracing teknik samt histologi/mikroskopi. Även erfarenhet av molekylärbiologiska tekniker för att utforska förändringar i genuttryck (t.ex. in situ hybridisering, microarray, taqman array) är att föredra. Den sökande förväntas använda engelska i forskningsmiljön.

Vid bedömningen kommer stor vikt att läggas på relevant erfarenhet av experimentella in vivo-studier rörande central administrering av substans samt beteendestudier kopplade till födointag och/eller djupgående kunskap inom forskningsområdet. Referenser kommer att tas i beaktande.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 100% i 6 månader, med placering vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Suzanne Dickson, tfn; +4631-786 35 68, e-post; suzanne.dickson@gu.se eller universitetslektor/ sektionschef Lars-Gunnar Pettersson, tfn; +4631-786 3507, e-post; lars-gunnar.pettersson@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Intyg om doktorsexamen ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-12-04.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.