Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Juridiska institutionen söker studenttränare

Juridiska institutionen ingår i fakulteten Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Handelshögskolan har, med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 470 anställda, 16 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd.

Vid juridiska institutionen bedrivs spännande och ämnesöverskridande forskning och utbildning inom ämnet juridik. Vårt juristprogram är en av landets mest sökta programutbildningar och vår forskning kännetecknas av både bredd och spetskompetens. Institutionen har expanderat kraftigt de senaste åren och utvecklat starka forskningsmiljöer. Institutionen har idag ca 100 medarbetare inom kategorierna lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Vi har ca 1 200 studenter inom utbildningen på grund- och avancerad nivå. Mer information om institutionen finns på vår hemsida www.law.gu.se.

Vi söker dig som ser det som en spännande och utvecklande möjlighet att undervisa i juridisk metod och juridiskt skrivande på universitetsnivå under din utbildning.

Arbetsuppgifter
Arbetet går ut på att undervisa juriststudenter på termin 4 i juridisk metod. Undervisningen sker i små grupper om ca tio studenter per tränare. Undervisningen är baserad på att studenterna vid ett antal tillfällen per termin författar ett svar på en övningsfråga motsvarande en tentafråga. Studenterna får sedan individuell feedback på sitt svar med tips på vad som kan göras bättre. Efter inlämnandet av varje fråga träffar studenttränaren sina studenter i grupp och går igenom frågan och hur man kan besvara den på ett bra sätt.

Studenttränarna får regelbundet utbildning och guidning i såväl juridisk metod som den materiella rätten som hanteras inom ramen för studentträningen.

Du kan läsa mer om Studenttränarna här: http://law.handels.gu.se/utbildning/student/studenttranare

Kvalifikationer
Vi söker dig som läser juristprogrammet vid Göteborgs universitet på fördjupningsnivå eller kommer att läsa på fördjupningsnivå under vårterminen 2018. Ett krav är att du minst har klarat av juristprogrammets fyra första terminer när arbetet påbörjas.

Du har ett genuint intresse av att hjälpa andra att utveckla sin juridiska skrivförmåga och vill samtidigt själv utvecklas och lära dig mer om metod och skrivande.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som studenttränare eller amanuens. Meriterande är även om du har relevant arbetslivserfarenhet, exempelvis inom pedagogik eller annan vana av att informera eller leda grupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper i urvalet och söker dig som är noggrann och ansvarsfull och som har fallenhet för pedagogiskt arbete. Vidare känner du ett engagemang för studentträningen som verksamhet.  

Anställning
Anställningen avser timanställning under vårterminen 2018. Arbetet startar i januari och pågår terminen ut. Antalet arbetade timmar per månad varierar under terminens gång. Utgångspunkten är 10–20 % av heltid med max 8 timmar per vecka eller 32 timmar per månad.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Stina Karinsdotter, amanuens, stina.karinsdotter@law.gu.se, frågor angående anställningens innehåll

Jeanette Lund, personalhandläggare, jeanette.lund@law.gu.se eller 031-786 4960, frågor om rekryteringsprocessen

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?