LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Juridiska institutionen söker amanuens för Studenttränarna

Juridiska institutionen ingår i fakulteten Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Handelshögskolan har, med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 470 anställda, 16 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd.

Vid juridiska institutionen bedrivs spännande och ämnesöverskridande forskning och utbildning inom ämnet juridik. Vårt juristprogram är en av landets mest sökta programutbildningar och vår forskning kännetecknas av både bredd och spetskompetens. Institutionen har expanderat kraftigt de senaste åren och utvecklat starka forskningsmiljöer. Institutionen har idag ca 100 medarbetare inom kategorierna lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Vi har ca 1 200 studenter inom utbildningen på grund- och avancerad nivå. Mer information om institutionen finns på vår hemsida www.law.gu.se

Vi söker dig som ser det som en spännande och utvecklande möjlighet att arbeta som amanuens för Studenttränarna vid juridiska institutionen.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär ett övergripande ansvar för studenttränarna och går i stort ut på att i så stor utsträckning som möjligt begränsa den administrativa arbetsinsatsen för ansvariga lärare. Detta innebär främst ansvar för att:

• planera och schemalägga studentträningen
  • fördela studenter över studenttränare
  • administrera regelbundna studenttränarmöten
  • administrera rekrytering av studenttränare
  • sammanställa utvärderingar
  • representera studenttränarprojektet i olika sammanhang
  • anordna sociala sammankomster för studenttränarna

Arbetet innebär kontakter med personal på juridiska institutionen, studenttränare och studenter. Du kommer att arbeta i nära samarbete med Claes Martinson, som är projektansvarig och med de lärare som instruerar tränarna på respektive kurs.

Kvalifikationer
Vi söker dig som läser juristprogrammet vid Göteborgs universitet på fördjupningsnivå eller kommer att läsa på fördjupningsnivå under hösten. Ett krav är att du minst har klarat av juristprogrammets fyra första terminer när arbetet påbörjas. Du har tidigare erfarenhet av arbete som studenttränare och är beredd på att arbeta som amanuens fram till och med januari 2019.

Relevant arbetslivserfarenhet, exempelvis inom pedagogik eller annan vana av att informera eller leda grupper är meriterande, liksom övriga engagemang för att hjälpa och stötta andra juriststudenter i utbildningen. Erfarenhet från ansvarstagande roller i förenings- och arbetsliv värdesätts, men är inget krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper i urvalet och arbetet som amanuens förutsätter god organisatorisk förmåga, samarbetsförmåga, flexibilitet och noggrannhet. Det är mycket viktigt att du har gott omdöme och ett intresse för Studenttränarna.

Anställning
Anställningen omfattar 20 % av heltid under höst- och vårterminen 2018. Arbetsbelastningen kan variera kraftigt under terminen. Arbetstiden kan till stor del planeras självständigt av amanuensen, men du bör räkna med att i genomsnitt arbeta en dag per vecka. Arbetsplats kan erbjudas i delat rum på juridiska institutionen.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Stina Karinsdotter, avgående amanuens, stina.karinsdotter@law.gu.se, frågor angående anställningens innehåll

Jeanette Lund, personalhandläggare, jeanette.lund@law.gu.se eller 031-786 4960, frågor om rekryteringsprocessen

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.