Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet söker en biträdande forskare på heltid (100%) för en tidsbegränsad anställning för huvudsakligt arbete i två av institutionens forskningsprojekt:

Forskningsprogrammet Dagspresskollegiet studerar sedan 1979 medievanor i den svenska befolkningen och hur dessa i samspel med det omgivande samhället förändras över tid.
Forskningsprojektet ”Den digitala nyhetsjournalistikens epistemologier” studerar frågan om hur nyhetsjournalistikens kunskapsanspråk, normer och praktiker för att bedöma och kontrollera fakta påverkas av förändringar i den digitala nyhetsproduktionen.

Arbetsuppgifter

Den biträdande forskaren kommer under perioden 1 januari till 31 juli 2018 att arbeta med att självständigt genomföra, transkribera respektive analysera kvalitativa intervjuer med fokus på medieförtroende respektive nyhetsmediers produktionsprocesser. I arbetsuppgifterna ingår även att aktivt delta i organiseringen av en digital workshop för forskare. Även andra forskningsrelaterade arbetsuppgifter kan förekomma inom ramen för anställningen. Arbetet introduceras och arbetsleds av projektansvariga forskare vid institutionen. Arbetet kan innebära resor inom Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst kandidatexamen eller motsvarande i journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap. Arbetet kräver dokumenterad erfarenhet av självständigt arbete med att genomföra, transkribera och analysera kvalitativt intervjuer och dessutom förtrogenhet med journalistikforskning. Vidare krävs dokumenterad erfarenhet av samordnande projektarbete i akademisk verksamhet. Till detta kommer också erfarenheter av samarbete med forskare och god kännedom om arbetsformer inom den akademiska miljön. Mycket goda kunskaper i svenska är nödvändigt för att kunna genomföra intervjuer, transkribering och analys av intervjumaterial.

Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter väger mycket tungt i bedömningen. Som biträdande forskare ingår du i ett team och arbetar nära projektledarna. Det kan förekomma andra arbetsuppgifter inom ramen för projekten och det är därför viktigt att du är flexibel och kan planera din arbetstid på egen hand. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställning

Anställningen är heltid (100%) under 7 månader med placering vid Anställningen är placerad vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet Tillträde 1 januari 2018.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Ulrika Andersson, Docent, Projektledare
+46 (0) 31 786 4974
ulrika.andersson@som.gu,se

Oscar Westlund, Docent, Projektledare
+46 (0) 31 786 
oscar.westlund@jmg.gu.se

eller Isabella Zander, personalhandläggare, isabella.zander@gu.se.

Ansökningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt under ”Ansök online”.

Det åligger den sökande att ansökan är komplett och kompletteringar efter sista ansökningsdatum kommer ej att beaktas.

Eventuella dokument som inte finns i elektronisk form ska skickas till:

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation
Göteborgs universitet
Att: Ulrika Andersson
Box 710
405 30 Göteborg

Märk kuvertet med ref nrPAR 2017/1403

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?