LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid avdelning för radiofysik bedrivs forskning rörande olika aspekter och användningsområden där strålning ingår. Joniserande strålning ingår i strålbehandling och diagnostik med röntgenstrålning och radioaktiva ämnen och icke-joniserande strålning ingår vid diagnostik med ultraljud och magnetresonansavbildning. Inom omgivningsradiologin studerar man strålkällor i vår miljö och transport av radioaktiva ämnen i biologiska system. Kunskap om strålningens inverkan på levande celler och organismer (strålningsbiologi) är viktig för att bedöma strålningens risker.

Den aktuella forskargruppen bedriver studier inom omgivningsradiologi och radioekologi.

Arbetsuppgifter

Forskning inom radiokemi. Provberedning och mätning av omgivningsprover. Analys av mätresultat och författande av slutrapporter för pågående projekt.

Kvalifikationer

Doktorsexamen samt mångårig erfarenhet av provberedning för analys av alfastrålande ämnen i omgivningsprover. Erfarenhet av att leda forskningsprojekt.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 6 månader, omfattning 20% av heltid, med placering tills vidare vid institionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för radiofysik. Tillträde: snarast

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor, Mats Isaksson, tfn: 031-342 38 49 eller mail: mats.isaksson@radfys.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.