LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Internationell samordnare

Med 1 700 anställda och en omsättning på 2,3 miljarder kronor är Sahlgrenska akademin Göteborgs universitets största fakultet. Vi bedriver forskning av hög internationell klass inom medicin, odontologi och vårdvetenskap, och flera av våra utbildningsprogram hör till landets mest populära. Under vårt tak rör sig allt från unga studenter till internationellt ledande forskare, alltid i nära samverkan med Västra Götalandsregionen, Folktandvården och näringslivet.

Vid Sahlgrenska akademins kansli samlas det fakultetsgemensamma administrativa stödet för utbildning och forskning. Här arbetar idag drygt 40 medarbetare med ansvar för ekonomi- och utbildningsadministration, kommunikation, internationalisering och HR.

Sahlgrenska Academy International Office (SAIO) består av fem personer som arbetar med samordning och handläggning av internationella samarbeten och projekt.

Arbetsuppgifter

Som internationell samordnare kommer du att handlägga studentutbyten för inkommande och utresande studenter samt koordinera samarbetsprojektet University of Rwanda-Sweden - Sweden Medicine and Health Sciences Sub-programme (RW-SW) primärt för doktorander.

Arbetet med studentutbyten innebär information, rådgivning, stöd och studieplanering för studenter på några av akademins program. Arbetet innebär också kontakter med utländska universitet och högskolor, muntlig presentation och information för grupper på svenska och engelska förekommer regelbundet. Du har tätt samarbete med internationaliseringsansvarig lärare på respektive program och arbetar en dag/vecka i den internationella studentmottagningen. Du ansvarar också för information till doktorander i internationella frågor gentemot en av akademins institutioner samt stödjer lärare på institutionen i internationaliseringsaktiviteter.

Arbetet med att koordinera samarbetsprojektet i Rwanda innebär till exempel ekonomisk uppföljning och rapportering, budgetplanering, koordinering av aktiviteter som rör handledare och doktorander i projektet. Du kommer att vara länken mellan de svenska universiteten och University of Rwanda liksom gentemot Sida och UHR tillsammans med två team leaders vid akademin.

Du utför arbetet på ett självständigt sätt i nära samarbete med lärare/forskare, doktorander och berörda institutioner, både i Sverige och utomlands.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitetsexamen på minst kandidatnivå med samhällsvetenskaplig inriktning eller annan utbildning som bedöms som lämplig. Du har några års erfarenhet av kvalificerad administration inom högre utbildning och en har god omvärldsbevakning inom högre utbildning. Erfarenhet av internationaliseringsarbete, liksom erfarenhet av student- och utbildningsadministrativt arbete inom högskolan är ett krav. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska och vana av att tala inför grupper. Kunskaper i franska är meriterande.

Arbete i internationella organisationer t.ex. inom EU eller FN, liksom erfarenhet av att arrangera internationella event är meriterande.

Du har vana och intresse av att arbeta i olika system samt en utvecklad förmåga att sätta dig in i nya system. Du har god förmåga att arbeta självständigt, är strukturerad och serviceinriktad. Du har lätt för att skapa förtroendefulla kontakter samt en utvecklad förmåga att kommunicera och möta människor på ett positivt sätt.

Tjänsten innebär många kontakter både internt och externt, något som förutsätter god samarbetsförmåga och lyhördhet för verksamhetens behov. Arbetstempot är ofta högt, vilket ställer krav på god förmåga att prioritera.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering tills vidare vid Sahlgrenska akademins kansli. Tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Annelie Hyllner, biträdande utbildningschef, 031-786 3027, annelie.hyllner@sahlgrenska.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.