Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i psykologi, förenad med befattning som psykolog inom Barn- och ungdomspsykiatrin i Västra Götalandsregionen

Psykologiska institutionen har drygt 160 anställda, och bedriver en omfattande forsknings- och utbildningsverksamhet i samverkan med många olika verksamheter. Den forskning som bedrivs bedöms av internationella granskare som mycket god och söktrycket på våra utbildningar är sedan många år tillbaka högt. Se www.psy.gu.se för mer information.

Ett nära samarbete mellan universitet och sjukvård är väsentligt för att kunna bedriva kliniknära forskning med hög kvalitet och för att säkerställa att kliniskt relevanta frågor är närvarande i såväl forskning som vid undervisning på vårdutbildningar. Därför utlyser vi nu en kombinationstjänst som universitetslektor i psykologi, förenad med befattning som psykolog inom Barn- och ungdomspsykiatrin i Västra Götalandsregionen.

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) är en del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Västra Götalandsregionen och har cirka 300 anställda. Barn-och ungdomspsykiatrin vänder sig till Barn- och ungdomar upp till 18 år med psykiatriska symtom och funktionsnedsättningar. BUP erbjuder ett brett evidensbaserat tvärvetenskapligt utbud av utrednings- och behandlingsmetoder. Ofta i samverkan med samhällets övriga verksamheter för barn och ungdomar. Barn- och ungdomspsykiatrin består av fem öppenvårdsmottagningar, en specialmottagning, akutavdelning, korttidsavdelning och en ätstörningsenhet för patienter med anorexi/bulimi. BUP är en del av verksamhetsområdet Neurologi/Psykiatri/Habilitering och tillhör Drottning Silvias Barn-och ungdomssjukhus.

Ämne

Psykologi

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning, forskning, samverkan och kliniskt arbete. Undervisning på Psykologiska institutionen kommer i huvudsak att ske inom ramen för våra professionsprogram. Befattningen som psykolog är förlagd till Barn-ungdomspsykiatriska kliniken vid Drottning Silvias Barnsjukhus och inkluderar patientarbete samt att stimulera och stödja verksamhetsnära klinisk forskning inklusive handledning av forsknings- och utvecklingsarbeten.

Vid behov kan institutionsadministrativa uppgifter förekomma och arbetet kan ingå kursansvar. I anställningen ingår kompetensutveckling och administration enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer. Då externfinansierad forskning utgör en viktig förutsättning för institutionens och enskilda lärares forskningsverksamhet ingår det i anställningens arbetsuppgifter att aktivt medverka i institutionens arbete för att finna extern finansiering.

Behörighet

Behörig för anställning är den som dels har avlagt doktorsexamen i psykologi eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, dels har visat pedagogisk skicklighet. Sökande ska även ha genomgått högskolepedagogisk utbildning om 15 hp eller motsvarande, alternativt slutfört den inom ett år från anställningstillfället.
Psykologlegitimation är ett behörighetskrav.
Sökande som inte behärskar svenska förväntas inhämta tillräckliga språkkunskaper för att klara av de grundläggande arbetsuppgifterna inom två år.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningsordning.

Bedömningsgrund

Vid urval av behöriga sökande ska den sökande väljas som, efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de ovan beskrivna arbetsuppgifterna. I bedömningen kommer vetenskaplig och pedagogisk skicklighet att ges lika vikt. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid forskningsmeriter inom klinisk forskning kring barn och ungdomars psykiska hälsa. Publicering i internationella tidskrifter är meriterande, liksom att ha erhållit och inneha externa forskningsmedel. Erfarenhet och skicklighet inom akademisk undervisning och handledning skall vara väl dokumenterade och vitsordade. Dokumenterad förmåga att undervisa på engelska samt författande av läromedel av hög kvalitet och utveckling av kurser eller utbildningsmoment är meriterande. Vidare beaktas graden av administrativ skicklighet, förmåga att utveckla och leda verksamhet och personal vid högskolan samt förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om forskning och utvecklingsarbete. Därutöver kommer även personliga egenskaper som noggrannhet och flexibilitet samt visad förmåga till såväl eget ansvarstagande som till samarbete att beaktas.

Docentkompetens samt klinisk erfarenhet av arbete med barn och ungdomar är meriterande. Erfarenhet av handledning av FoU-arbeten är meriterande.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningsordning.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där 1/3 utgör den kliniska tjänstgöringen. Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, provföreläsningar och referenstagning. Dessa moment kommer i förekommande fall också att ligga till grund för bedömningen.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Jesper Lundgren, jesper.lundgren@psy.gu.se, 031-786 5974.

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personaladministratör Therese Björkäng, therese.bjorkang@psy.gu.se, 031-786 1632.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i två exemplar till: Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet, Box 500, 405 30 Göteborg, märk försändelsen med utlysningens diarienummer.

Ansökan ska skrivas på svenska eller engelska. Den redogörelse för vetenskaplig och pedagogisk verksamhet som ska bifogas ansökan ska utgå ifrån universitetets anställningsordning och fakultetens tillämpning av Anställningsordning för anställning av lärare (se länk ovan). Här kan också åberopas personliga förhållanden (t ex föräldraledighet) som kan ha betydelse för meritvärderingen

Ansökan ska innefatta följande handlingar:

  • Personligt brev som motiverar din ansökan och sammanfattar din kompetens.
  • Förteckning över de vetenskapliga och pedagogiska arbeten som åberopas ska bifogas ansökan. Sökande skall bland dessa ange högst 10 skrifter eller andra arbeten som åberopas i första hand. Dessa ska, numrerade enligt publikationslistan, laddas upp i fulltext som bilagor i PDF-format.
  • Kortfattad redogörelse för vetenskaplig, pedagogisk och administrativ verksamhet ska redovisas. Dokumentation av de vetenskapliga meriterna kan innehålla uppgifter om erhållna forskningsmedel, om de är erhållna som huvud- eller medsökande samt omfattning av dessa. Dokumentationen av de pedagogiska meriterna kan innehålla intyg, kursvärderingar och kvalitativa omdömen från studierektor eller motsvarande. De meriter som åberopas ska vara styrkta med vidimerade kopior av betyg, intyg och övriga handlingar i PDF-format.
  • Utgångspunkt för redogörelsen för vetenskaplig och pedagogisk verksamhet skall vara universitetets anställningsordning och fakultetens tillämpningsordning för anställning av lärare (se länk ovan). Här kan också åberopas personliga förhållanden (t ex föräldraledighet) som kan ha betydelse för meritvärderingen.
  • En redogörelse för den sökandes erfarenhet av samverkan med det omgivande samhället ska redovisas i ansökan, i synnerhet vad gäller samverkan med olika vård-verksamheter.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?