LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i scenframställning med inriktning mot teaterdidaktik

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik, dans och teater, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

Ämnesbeskrivning

I scenframställningen sammanstrålar verbala, vokala och fysiska uttryck hos skådespelaren, i syfte att utveckla en scenisk helhet som kommunicerar med en publik. Scenframställningen belyser och tränar denna kommunikation – hur skådespelaren ”ställer fram” berättandet till ett sammanhängande konstnärligt uttryck för scenen eller den rörliga bilden. Scenframställningen ger studenten redskap att hitta detta uttryck och göra det personligt, tydligt och kommunikativt.

Arbetsuppgifter

Anställningen är placerad inom institutionens pedagogikkollegium och undervisningen bedrivs främst inom HSMs uppdrag i lärarutbildningen. Kollegiet samlar lärare som samverkar i kurser inom olika estetiska formspråk såsom teater, dans, rörelse/rytmik och musik där strävan är att skapa en komplett miljö med undervisning och forskning i en utvecklande gemensam verksamhet. Arbetsuppgifterna innefattar i första hand undervisning i scenframställning på ämneslärarprogrammet med inriktning mot teater, men kan även innefatta undervisning i regi. Undervisningen sker i form av praktiska workshops/seminarier och innefattar arbete i lärarlag.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning;

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För aktuell anställning krävs även:
Mångårig erfarenhet av skådespeleri/scenframställning på professionell nivå.

Erfarenhet av undervisning på högskole- eller gymnasienivå eller motsvarande verksamhet som kan bedömas likvärdig.

Bedömningsgrund

Följande bedömningsgrunder kommer att beaktas:

- Omfattning och bredd i egen verksamhet som skådespelare

- Erfarenhet av handledning och undervisning i scenframställning på högskolenivå

- Erfarenhet av regiarbete

Övrigt

Den sökande har genomgått eller förväntas genomgå högskolepedagogisk utbildning eller har på annat dokumenterat sätt förvärvat motsvarande kunskap (15 HP).

Anställning

Tidsbegränsad anställning, allmän visstid för perioden 2018-01-01 - 2018-06-30. Undervisningen är koncentrerad till två sammanhängande perioder

Omfattning: 25% av heltid

Placering: Högskolan för scen och musik

Olle Zandén, enhetschef  tel: 031-786 41 88, e-post: olle.zanden@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör  tel: 031-786 40 21, e-post: magdalena.eldh@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-28

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.