Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i musikpedagogik med inriktning mot pop/rockpiano

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik, dans och teater, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda. 

Ämnesbeskrivning

Musikpedagogik förhåller sig till teorier och arbetssätt för att förstå och förklara lärande i ämnet musik, inklusive ramar, förutsättningar, traditioner, villkor och kunnande med relevans för situationer där musik utgör läroprocessers innehåll eller metod. Inriktningen mot pop/rockpiano innebär en betoning på pianospelets konstnärliga aspekter inom genreområdet.   

Arbetsuppgifter

Anställningen är placerad inom institutionens pedagogikkollegium och undervisningen bedrivs främst inom HSMs uppdrag i lärarutbildningen. Kollegiet samlar lärare som samverkar i kurser inom olika estetiska formspråk såsom teater, dans, rörelse/rytmik och musik där strävan är att skapa en komplett miljö med undervisning och forskning i en utvecklande gemensam verksamhet. Arbetsuppgifterna innefattar i första hand undervisning i pianospel, pianodidaktik och ensemble på ämneslärarprogrammet med inriktning mot musik. Undervisningen sker i form av enskild undervisning, gruppundervisning, bl.a. i pianostudio, och praktiska workshops/seminarier.  Arbetet sker delvis i lärarlag. 

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning;

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För aktuell anställning krävs även:
Mångårig professionell erfarenhet som pianist inom pop/rocktraditionen.

Erfarenhet av piano- eller ensembleundervisning på högskole- eller gymnasienivå eller motsvarande verksamhet som kan bedömas likvärdig.

Bedömningsgrund

Följande bedömningsgrunder kommer att beaktas:

 - Omfattning och bredd i egen verksamhet som pianist inom pop/rocktraditionen

 - Erfarenhet av handledning och undervisning i piano och ensemble på högskole-, folkhögskole- eller gymnasienivå

 - Samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga

 - Magister- eller masterexamen i musikpedagogik eller motsvarande

 - Erfarenhet av undervisning i musikteori och gehör på högskole- eller gymnasienivå

Övrigt

Den sökande har genomgått eller förväntas genomgå högskolepedagogisk utbildning eller har på annat dokumenterat sätt förvärvat motsvarande kunskap (15 HP).

Anställning

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning

Omfattning: 20% av heltid

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse

Placering: Högskolan för scen och musik

Kontaktuppgifter för anställningen

Olle Zandén, enhetschef tel: 031-786 41 88, e-post: olle.zanden@hsm.gu.se.

Magdalena Eldh, personaladministratör tel: 031-786 40 21, e-post: magdalena.eldh@gu.se

Info HSM: www.hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-28

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?