LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i dans

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik, dans och teater, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

Arbetsuppgifter

Anställningen är placerad inom institutionens pedagogikkollegium och undervisningen bedrivs främst inom HSMs uppdrag i lärarutbildningen. Kollegiet samlar lärare som samverkar i kurser inom olika estetiska formspråk såsom teater, dans, rörelse/rytmik och musik där strävan är att skapa en komplett miljö med undervisning och forskning i en utvecklande gemensam verksamhet. Arbetsuppgifterna innefattar i första hand undervisning i dans och dansdidaktik på ämneslärarprogrammet med inriktning mot dans, men kan även innefatta undervisning på andra lärarprogram. Undervisningen sker i form av gruppundervisning och praktiska workshops/seminarier. Arbetet sker delvis i lärarlag.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning;

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För aktuell anställning krävs även:
Mångårig professionell erfarenhet som dansare.

Erfarenhet av dansundervisning på högskole- eller gymnasienivå eller motsvarande verksamhet som kan bedömas likvärdig.

Bedömningsgrund

Följandebedömningsgrunder kommer att beakas:

- omfattning och bredd i egen professionell verksamhet som dansare

- Erfarenhet av handledning och undervisning i dans på högskolenivå, gymnasienivå eller motsvarande

- Samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga

- Magister eller masterexamen i pedagogiskt eller konstnärligt ämne med relevans för dans eller dansdidaktik

- Verksamhet som koreograf

Tillsvidareanställning

Omfattning: 30% av heltid

Placering: Högskolan för scen och musik

Tillträde:  Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

För mer information om anställningen kontakta enhetschef Olle Zandén, tel: 031-786 41 88, e-post: olle.zanden@hsm.gu.se.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta personaladministratör Hedieh Litén, tel: 031-786 40 21, e-post: hedieh.liten@hsm.gu.se

Mer information om verksamheten finns på: www.hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-29

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.