LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Studentmedarbetare Universitetsbiblioteket

Göteborgs universitetsbibliotek (UB) är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar och en enhet för digitala tjänster. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Göteborgs universitetsbibliotek söker nya studentmedarbetare som studerar biblioteks- och informationsvetenskap.

Arbetsuppgifter

Som studentmedarbetare skall man vara behjälplig med enklare biblioteksarbete såsom att ge service i låneexpeditionen, ta fram och sätta upp böcker, kopiera och bistå med enklare IT-service. Vissa av arbetsuppgifterna innebär tunga lyft.

Du arbetar enligt ett schema som fastställs i överenskommelse med dig. Arbetspassen är förlagda till kvällar och helger.

Vi söker dig som:

- bedriver heltidsstudier inom biblioteks- och informationsvetenskap

- har fullgjort minst 60 HP

- har god IT-vana

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet såsom:

- servicekänsla

- god samarbetsförmåga

- väl utvecklat ordningssinne

Erfarenhet av att arbeta på ett universitetsbibliotek är meriterande.

För att komma ifråga för dessa anställningar får du inte ha påbörjat forskarstudier.

Anställning

Du anställs tidsbegränsat terminsvis, i enlighet med ”Avtal om tidsbegränsad anställning som studentmedarbetare” med en sysselsättningsgrad om högst 25 % av en heltid och med placering på något av Göteborgs universitetsbibliotek.

Anställningen löper från 15 januari 2018-3 juni 2018.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Birgitte Fogh, Biträdande bibliotekschef

birgitte.fogh@ub.gu.se

Ann-Katrin Ek, Universitetsbibliotekarie

031- 786 43 14

ann-katrin.ek@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.