LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör med inriktning strategiskt ledningsstöd

Kommunikationsenheten är en del av universitetets gemensamma förvaltning. Här arbetar i dag cirka 30 medarbetare – med bland annat press, formgivning, studentrekrytering, evenemang och webb. Kommunikationsenheten har sina lokaler i Vasastan i centrala Göteborg.

I kommunikationsenhetens uppdrag ingår att ge kvalificerat kommunikationsstöd av hög kvalitet till universitetets högsta ledning som består av rektor, prorektor och vicerektorer. Vi behöver nu anställa en kommunikatör med ansvar för kommunikationsstöd åt universitetsledningen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är både strategisk och operativ. Som kommunikatör tar du fram en kommunikativ handlingsplan som följer universitetsledningens aktiviteter. Du ansvarar för att ge vägledning i kommunikationsfrågor och stödja ledningen i att på olika sätt kommunicera internt och externt.

En stor del av tjänsten består av rådgivning och stöd i universitetsledningens kontakt med media. Du skriver pressreleaser, förbereder inför och deltar vid intervjuer och håller kontakt med journalister. Du ansvarar för omvärldsbevakning av aktuella ämnen i såväl traditionella som sociala medier.

Tjänsten innebär mycket skrivande. Det kräver en god språkkänsla och stilistisk förmåga på både svenska och engelska. I uppdraget ingår att ta fram underlag till och förbereda presentationer och tal vid evenemang som till exempel akademiska högtider, företagsbesök och konferenser. Du skriver också pressmeddelanden och nyhetstexter till universitetets webbplatser och interna nyhetsbrev.

Att vara kommunikationsstöd åt universitetsledningen innebär ibland oregelbundna arbetstider och intensiva arbetstoppar. Tjänsten kan ibland innebära en del resor inom landet.

Kvalifikationer

•    Krav på akademisk examen inom kommunikation, journalistik eller annat ämne som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
•    Krav på erfarenhet av liknande arbete inom myndighet eller annan stor organisation eller företag
•    Krav på att ha arbetat med kriskommunikation
•    Krav på mycket goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift
•    Krav på mycket goda kunskaper i engelska och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift
•    Krav på goda kunskaper i ett webbpubliceringsverktyg
•    Meriterande med tidigare arbete som journalist på en nyhetsredaktion
•    Meriterande att ha arbetat med sociala medier

För att fungera i rollen behöver du balansera lyhördhet med integritet. Du ska snabbt kunna sätta dig in i nya frågor och fatta genomtänkta beslut under tidspress. Du behöver ha ett prestigelöst förhållningssätt och med entusiasm ta dig an både de mer analytiska och de mer praktiska delarna av arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, drivkraft och ansvarskänsla.

Anställning

Anställningen är på 100 % och en tillsvidareanställning med placering vid Kommunikationsenheten. Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Maria Eriksson, sektionschef 031-786 5707
Anette Norberg, kommunikationschef 031-786 1062

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.