Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Samordnare internationell studentrekrytering

I fokus för verksamheten vid International Centre står att aktivt bidra till internationaliseringsarbetet vid Göteborgs universitet. Genom dagliga och nära kontakter med universitetets lärare, forskare och studenter samt med samarbetspartners runt om i världen skapar vi förutsättningar för strategiska och fördjupade internationella samarbeten.
Vår ambition är att underlätta och göra skillnad för personal och studenter genom att vara en universitetsgemensam expertfunktion där grundfundamentet utgörs av övertygelsen att ökad internationell mobilitet stärker kvaliteten i universitetets utbildning och forskning.
Nu söker vi en nyfikenhetsdriven och engagerad person som vill vara delaktig i att bygga upp, utveckla och samordna arbetet med internationell studentrekrytering. Funktionen är ny och befinner du dig kompetens- och erfarenhetsmässigt i gränslandet mellan rekrytering, kommunikation och internationalisering är detta det perfekta jobbet för dig. Vi erbjuder dig ett spännande och fritt arbete i ett öppet och kreativt arbetsklimat med goda möjligheter till kompetensutveckling.
Vi är idag 11 medarbetare och sitter i ljusa kontorslokaler på Rosenlundsgatan 4 – ett stenkast från Fiskekyrkan i centrala Göteborg.

Arbetsuppgifter

I jobbet ingår att vara ett operativt stöd i rekryteringsfrågor och driva tillhörande strategiska frågor samt utgöra ett bollplank till fakulteter och institutioner. Du blir den som:
•    samordnar universitets arbete med internationell studentrekrytering med särskilt fokus på utomeuropeiska studenter.
•    analyserar och i dialog med verksamheten avgör i vilka sammanhang det är relevant att göra internationella/landspecifika studentrekryteringsinsatser
•    bevakar frågor kopplade till internationell studentrekrytering på nationell och internationell nivå i syfte att driva ett ständigt förbättringsarbete på området.
•    synliggör och drar nytta av synergier mellan arbetet med internationell studentrekrytering och universitets övriga internationaliseringsverksamhet.
•    stärker och utvecklar samtliga delar av den internationella studentrekryteringsprocessen i samråd med relevanta enheter inom universitet och på initiativ av universitets internationella utbildningsprogram
•    rådger och bistår universitets internationella utbildningsprogram i samband mässor och liknande rekryteringsarrangemang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen samt erfarenhet av att jobba med rekryterings-, kommunikations- och utbildningsfrågor i ett internationellt sammanhang. Du har även erfarenhet från verksamheter där förankringsarbete, lyhördhet och pedagogisk förmåga är väsentliga komponenter i det dagliga arbetet. Du är van vid att arbeta projekt- och processorienterat samt har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du analytisk med en stark drivkraft att i dialog med andra omsätta idéer i praktik. Du har också intresse av internationella frågor och värdesätter mötet med studenter och medarbetare.
Arbetsuppgifterna ställer höga krav på såväl noggrannhet som ett logiskt och systematiskt förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta serviceinriktat. Det är också viktigt att du trivs med att arbeta i en miljö som kännetecknas av nära samarbete med andra delar inom universitet och det omgivande samhället. Du uppskattar även att ta egna initiativ och arbeta i ett högt tempo. Eftersom enheten hanterar ett brett spektrum av internationaliseringsfrågor där förändringstakten är snabb är det viktigt att du är flexibel och snabbt kan sätta dig in i nya frågor.

Anställning

Anställningen är tillsvidare och på heltid med placering vid International Centre. Tillträde 2018-02-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Hans Abelius, tfn 031 - 786 54 60.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?