LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Språkhandledare med inriktning mot grundläggande språkutbildning i svenska

Enheten för akademiskt språk (ASK) är en universitetsgemensam enhet med ansvar för att tillhandahålla, utveckla och implementera kvalificerade resurser för skriv- och språkutveckling på svenska och engelska. Verksamheten, som vänder sig både till studenter och personal, syftar till att stötta akademiskt skrivande och språkutvecklande undervisning för universitetet som helhet. För ytterligare information om enheten se www.ask.gu.se.

Inför 2018 söker vi språkhandledare (intermittent anställning/timanställning) med inriktning mot grundläggande språkutbildning i svenska. Anställningen är inriktad mot undervisning i kursen Swedish as a Foreign Language, nivå 1-4 under vår- och eventuellt höstterminen 2018. Kurserna erbjuds som en service till internationella studenter som är antagna och registrerade vid universitetets utbildningar. Varje nivå utgör en kurs och omfattar 30 timmar. Kurserna är företrädesvis förlagda till kvällstid men andra alternativ kan förekomma.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för planering och genomförande av undervisning inom Swedish as a Foreign Language, nivå 1-4. I arbetet ingår också kontinuerlig avstämning och uppföljning tillsammans med kollegor. Administrativt arbete relaterat till kursens planering, genomförande och uppföljning ingår.

Kvalifikationer

Vi söker medarbetare som har för anställningen relevant högskoleexamen. Lärarutbildning med inriktning mot svenska som andraspråk är ett krav eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Dokumenterad erfarenhet av undervisning i svenska som andraspråk, gärna inom högskolan, är särskilt meriterande Förmåga att på ett engagerat sätt och tillsammans med kollegor ta ansvar för planering, genomförande och uppföljning är en förutsättning. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

Intermittent anställning (timanställning) max 12 månader enligt överenskommelse
Tillträde enligt överenskommelse

Ann-Marie Eriksson, Föreståndare ASK
ann-marie.eriksson@gu.se

Marianne Andersson, Handläggare/ASK
marianne.andersson@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.