Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i musikalisk gestaltning med inriktning interpretation - handtrummor/slagverk 

Högskolan för scen och musik finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik och teater, performanceartister, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter och 200 anställda. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet.

Ämnesbeskrivning

Ämnet musikalisk gestaltning med inriktning interpretation omfattar sångundervisning och instrumentalundervisning. Interpretation omfattar undervisning i alla former för musikalisk verksamhet i konstnärligt sammanhang oberoende av genre och förutsätts täcka områdena från traditionell uppförandepraktik över historiskt informerad praktik till artistens personliga tolkning.

Anställningen är placerad inom kandidatutbildningen inriktning folk och världsmusik samt masterutbildningen inriktning folk och världsmusik. Arbetsuppgifter kan även förekomma inom andra inriktningar.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter utgörs främst av en-till-en-undervisning inom ämnet interpretation – slagverk/handtrummor. Dessutom förekommer workshops, gruppundervisning och annan integrerad undervisning. I anställningen ingår att vara pedagogiskt och konstnärligt drivande inom ämnet. Dessutom ingår administrativa arbetsuppgifter, som t.ex. genomförande av antagningsprov och arbete med kursplaner och kursguider.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs Universitets egen anställningsordning;

För aktuell anställning krävs även:
- visad konstnärlig skicklighet inom ämnesområdet
- dokumenterad erfarenhet av undervisning på högskolenivå/motsvarande.

Bedömningsgrund

dokumenterad konstnärlig skicklighet såsom professionell och rik erfarenhet inom ämnesområdet

- dokumenterad pedagogisk skicklighet såsom undervisning på högskolenivå eller motsvarande

- internationella kontakter inom ämnesområdet

- god administrativ förmåga

- god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga

- goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande är konstnärlig högskoleutbildning och erfarenhet av utvecklingsarbete inom ämnesområdet.

Den sökande har genomgått eller förväntas genomgå högskolepedagogisk utbildning eller har på annat dokumenterat sätt förvärvat motsvarande kunskap.

Vi kommer att göra en helhetsbedömning och anställa den person som anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de beskrivna arbetsuppgifterna. Vid tillsättningen kommer lika stor vikt att fästas vid konstnärlig skicklighet inom ämnet som vid pedagogisk skicklighet inom ämnesområdet samt personlig lämplighet.

Anställning

Tidsbegränsad anställning, allmän visstid för perioden 2018-01-01 - 2018-06-30

Omfattning: 10% av heltid

Placering: Högskolan för scen och musik

Kontaktuppgifter för anställningen

Thomas Jäderlund, enhetschef 031 – 786 5525 thomas.jaderlund@hsm.gu.se

Jonas Simonson, programansvarig 031 - 786 4133 jonas.simonson@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör 031-786 4021 magdalena.eldh@gu.se

Info Högskolan för scen och musik: www.hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-27

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?