LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i improvisation med uppdrag som programansvarig för komposition

Högskolan för scen och musik finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs Universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik och teater, performanceartister, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter och 200 anställda. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet.

Arbetsuppgifter

Under de tre första åren kopplas ett uppdrag som programansvarig till anställningen. Uppdraget är på 3 år med möjlighet till förlängning ytterligare 3 år. Huvudsakliga arbetsuppgifter som Programansvarig är att utveckla, planera och organisera kompositionsutbildningarna i samverkan med Enhetschef, lärare och andra berörda parter, kommunicera med studenterna, samt ge förutsättningar för ett studentcentrerat lärande och förhållningssätt. Uppdraget/anställningen innefattar att leda arbetet med kursplaner och kursguider för program och fristående kurser, arbeta med kvalitetssäkring, ansvara för processen kring kursvärdering, initiera planering och bemanning av kurser/program i nära samarbete med Enhetschef med mera. Dessutom ingår administrativa uppgifter såsom betygsrapportering, schemaunderlag, kontakt med gästlärare och antagningsprov. Anställningen innefattar också undervisning i ensemble inom genren improvisation på Improvisationsmusikerutbildningen och Ämneslärarutbildningen i musik.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs Universitets egen anställningsordning.

För aktuell anställning krävs även:

- tidigare uppdrag som studierektor/programansvarig på högskolenivå, eller motsvarande.

- erfarenhet av undervisning på högskolenivå inom ämnesområdet improvisation.

- konstnärlig och/eller pedagogisk högskoleutbildning inom ämnesområdet.

- erfarenhet av eget komponerande samt förtrogenhet inom det nutida musikfältet

Bedömningsgrund

dokumenterad konstnärlig skicklighet såsom professionell och rik erfarenhet inom ämnesområdet.

- dokumenterad administrativ skicklighet med god organisatorisk förmåga.

- tidigare uppdrag som studierektor/programansvarig eller motsvarandepå högskolenivå.

- erfarenhet av undervisning på högskolenivå inom ämnesområdet improvisation.

- god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga.

- goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

- konstnärlig och/eller pedagogisk högskoleutbildning inom ämnesområdet

Den sökande har genomgått eller förväntas genomgå högskolepedagogisk utbildning eller har på annat dokumenterat sätt förvärvat motsvarande kunskap.

Vi kommer att göra en helhetsbedömning och ge anställningen till den person som anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de beskrivna arbetsuppgifterna. Vid tillsättningen kommer lika stor vikt att fästas vid konstnärlig skicklighet inom ämnet, pedagogisk skicklighet inom ämnesområdet, administrativ skicklighet samt personlig lämplighet.

Tillsvidareanställning med tillträde 2018-01-01

Omfattning: 50% av heltid med möjlighet till utökning

Placering: Högskolan för scen och musik

Thomas Jäderlund, enhetschef 031-786 5525 thomas.jaderlund@hsm.gu.se

Per Anders Nilsson, professor musikalisk gestaltning 031 – 7864031 pan@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör 031-786 4021 magdalena.eldh@gu.se

Info Högskolan för scen och musik: www.hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-27

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.