LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i Musikalisk gestaltning med inriktning ljud- och mediaproduktion - musikteknik

Högskolan för scen och musik finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik och teater, performanceartister, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter och 200 anställda. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet.

Ämnesbeskrivning

Hela ämnesområdet innehåller delområdena Musik-, Radio/TV-, Teater- och Film-produktion samt Ljudkonst. Dessa delområden kan delas upp i ytterligare undergrupper som Ljudläggning, Ljudteknik, Musikteknik, Soundscaping, Circuit bending, Elektronika med flera. I allt högre grad används idag tekniken i sig som ett hantverk för att skapa musik och ljud. Studion behandlas som ett instrument snarare än en samling teknisk apparatur.

Arbetsuppgifter

Anställningen omfattar undervisning på kandidatutbildningarna samt ämneslärarutbildningen i musik och är placerad inom kollegiet för komposition, musikteori och musikhistoria.

Huvudsakliga arbetsuppgifter inom ämnet musikteknik utgörs främst av gruppundervisning och till viss del individuell handledning inom områdena inspelningsteknik, mikrofonteknik, digitala hjälpmedel och informationsteknik samt undervisning i därtill relaterade dataprogram. Dessutom undervisning av blivande lärare i modern mediateknik för dokumentation av ljud och bild samt användning av digitala medel för att bygga upp sitt eget undervisningsmaterial.

Administrativa uppgifter ingår, som t.ex. genomförande av antagningsprov, arbete med kursplaner och kursguider samt medverkan på personaldagar och gemensamma aktiviteter för lärare och studenter.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs Universitets egen anställningsordning;

För aktuell anställning krävs även:

-        visad konstnärlig och teknisk skicklighet inom ämnesområdet

-        dokumenterad erfarenhet av undervisning inom musikteknik och/eller musik- och ljudproduktion på högskolenivå/motsvarande

Bedömningsgrund

-        dokumenterad konstnärlig och teknisk skicklighet såsom professionell och rik erfarenhet inom ämnesområdet

-        dokumenterad pedagogisk skicklighet gällande undervisning på högskolenivå eller motsvarande

-        god administrativ förmåga

-        god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga

-        goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande är:

-        ämneslärarutbildning med inriktning musik samt fördjupningskurser i ljudteknik/musikteknik/musikproduktion

-        konstnärlig högskoleutbildning inom ämnesområdet

Den sökande har genomgått eller förväntas genomgå högskolepedagogisk utbildning eller har på annat dokumenterat sätt förvärvat motsvarande kunskap.

Vi kommer att göra en helhetsbedömning och ge anställningen till den person som anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de beskrivna arbetsuppgifterna. Vid tillsättningen kommer lika stor vikt att fästas vid konstnärlig och teknisk skicklighet inom ämnet som vid pedagogisk skicklighet inom ämnesområdet samt personlig lämplighet.

Tillsvidareanställning

Omfattning: 25% av heltid

Placering: Högskolan för scen och musik

Tillträde:  2018-01-01

Thomas Jäderlund, Enhetschef

031 – 786 5525

thomas.jaderlund@hsm.gu.se

Erik Jonasson, Programansvarig

erik.jonasson@hsm.gu.se

Hedieh Litén, Personaladministratör

hedieh.liten@hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast:2017-11-28

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.