Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Praktiksamordnare

Personalenheten har till uppgift att samordna, stödja och utveckla arbetsgivarfunktionen inom universitetet i frågor som bland annat rör arbetsvillkor, arbetsmiljö, ledar- och kompetensutveckling, likabehandling, omställningsärenden, pensioner, systemstöd samt utarbetande av universitetsgemensamma processer och styrdokument inom personalområdet.

Arbetsuppgifter

Personalenheten har även i uppdrag att stödja universitetsledning och verksamhet i myndighetens arbetsmarknads- och integrationsåtgärder. Ett särskilt uppdrag är att samordna universitetets arbete dels med praktikplatser för nyanlända och dels med praktikplatser för personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara inom området praktiksamordning. Det innebär framförallt att samordna, koordinera och administrera universitetets praktikplatser för nyanlända och personer med funktionsnedsättning över samtliga delar av verksamheten. Arbetet sker i nära samarbete med Arbetsförmedlingen. Du förväntas identifiera arbetssätt och modeller för att vidareutveckla arbetsgivarens möjligheter att ta emot praktikanter inom ramen för arbetsmarknads- och integrationsåtgärder.

I rollen ingår bland annat att
* Planera och organisera arbetet med praktikplatserna
* Administrera ansökningar
* Matcha praktikanters kompetens mot verksamhetens behov
* Följa upp praktikanternas etablering i verksamheten
* Vara en länk mellan arbetsförmedling och delar av universitetets verksamhet
* Svara på enkäter och undersökningar inom området
* Samverkan med personalorganisationerna

Därutöver bistår du i personalenhetens arbete med att ge verksamheten konsultativ rådgivning vad gäller rehabilitering och arbetsanpassning och deltar i administration av utbildningar vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande och du uttrycker dig väl i tal och skrift såväl på såväl svenska som på engelska. Erfarenhet av arbete med samordning av praktikplatser och integrationsfrämjande arbetsmarknadsåtgärder är ett krav. I rollen som samordnare kommer du ha många interna och externa kontaktytor vilket förutsätter social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Du behöver också ha grundläggande kunskaper och praktisk erfarenhet av att ge stöd i arbetsanpassning och rehabilitering.
Erfarenhet av administrativt arbete vid ett lärosäte och samarbete med arbetsförmedlingen är meriterande. Därutöver ser vi gärna att du har goda kunskaper i projektledning samt har förmågan att arbete resultatinriktat.
Du är pragmatisk och lösningsorienterad samt behärskar att prioritera bland de ärenden som åläggs dig. God datorvana är en förutsättning liksom förmåga att självständigt planera och organisera arbetet. Arbetet ställer mycket stora krav på servicekänsla, noggrannhet, initiativrikedom, flexibilitet och samarbetsförmåga.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning tom 2018-12-31 på 80%  med placering tills vidare vid Personalenheten. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Jennie Knutsson, Biträdande Personalchef, 031-786 3756 jennie.knutsson@gu.se

http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?