Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 350 medarbetare och cirka 290 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Djurexperimentell och laboratoriebaserad immunologisk vaccinforskning inom ramen för ett större forskningsprojekt inriktat på framtagning av mukosa(slemhinne)-administrerade vacciner och adjuvans och forskning om deras verkningsmekanismer. Anställningen gäller främst studier i möss av effekter och verkningsmekanismer för utvalda mukosala adjuvans, såväl för förstärkning av det immunologiska svaret som för reglering/hämning av skadliga immunreaktioner. I arbetsuppgifterna ingår immunisering av försöksdjur (främst möss) peroralt, sublingualt, intranasalt eller genom injektion; blodprovstagning, avlivning och framtagning av olika organ; isolering av celler f a olika lymfocytpopulationer från olika organ; adoptiva cellöverföringar till mottagardjur; state-of-art laborativa studier med immunologiska celler: flödescytometriska analyser; in vitro-odlingar, analys av cytokiner och andra cellprodukter, studier av genexpression mm; antikroppsstudier på blodserum och vävnadsextrakt; handledning och ”supervision” av tekniska medarbetare och/eller studenter i ovanstående arbete; samt sammanställning och redovisning av resultat också i manuskriptform för vetenskaplig publicering.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i immunologi eller motsvarande (utbildning och verksamhet som läkare utgör extra merit); stark forskningsmeritering inom området; godkänd djurförsöksutbildning för självständigt djurexperimentellt arbete; vitsordad yrkesmässig erfarenhet av de angivna arbetsuppgifterna.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad 50% under 6 månader med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överrenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta seniorprofessor Jan Holmgren, tele 031-786 6201, mail jan.holmgren@microbio.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 Ansökan ska innehålla kopia på doktorsexamen.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?