Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kanslichef

Området för verksamhetsstöd är en del av Göteborgs universitets gemensamma förvaltning. Från och med 2018-01-01 består området av fem enheter; Kommunikationsenheten, Utbildningsenheten, Forsknings- och innovationskontoret, International Centre och Enheten för utredning och lärarutbildning. Vid området arbetar ca 200 personer.

I områdeskansliets uppdrag ingår idag att tillhandahålla stöd inom HR, ekonomi och kommunikation till områdets enheter. Från årsskiftet kommer kansliet även att ge stöd till övriga gemensamma förvaltningen samt universitetsledningen i frågor som rör process- och projektledning.

Arbetsuppgifter

Området för verksamhetsstöd söker nu en kanslichef för områdeskansliet.
Förutom att vara chef för områdeskansliets medarbetare arbetar du som ekonomicontroller för området.
Som kanslichef deltar du i det strategiska arbetet inom området och är ett stöd till områdeschefen.
Du arbetsleder andra ekonomer i exempelvis budget- och bokslutsarbete och kvalitetssäkrar därmed områdets ekonomi.
Du stödjer utvecklandet av arbetsmetoder och processer som är kostnadseffektiva och samtidigt av god kvalitet, genom ett närvarande och deltagande chefskap.
I kanslichefens roll ingår även att säkerställa att en god arbetsmiljö och trivsel i arbetsgruppen uppnås genom stimulerande och utmanande arbetsuppgifter, aktiv feedback och ett bra samarbetsklimat.

Kvalifikationer

Du har civilekonomutbildning eller motsvarande.
Tidigare chefserfarenhet liksom erfarenhet av administrativt ledarskap inom högskolesektorn är krav för denna anställning.
Du har förståelse för universitetets kärnverksamhet; utbildning och forskning.  
Kompetens inom HR-frågor är meriterande.

Du har god pedagogisk förmåga i att göra komplexa processer lätta att förstå och ta till sig.
Du har förståelse för olika administrativa processer och erfarenhet av hur bra rutiner skapas.
Du motiveras av att arbeta med både operativa och strategiska frågor.
Du är kreativ och drivs av att lösa problem och hitta nya vägar eller tankesätt.
Du uppskattar struktur och ordning samt har en välutvecklad analytisk förmåga.

Anställning

Anställningen är tillsvidare, på heltid med placering vid kansliet för Området för verksamhetsstöd. Tillträde 2018-01-01 eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Stina Sundling, 031-786 14 24

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?