LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kanslichef

Området för verksamhetsstöd är en del av Göteborgs universitets gemensamma förvaltning. Från och med 2018-01-01 består området av fem enheter; Kommunikationsenheten, Utbildningsenheten, Forsknings- och innovationskontoret, International Centre och Enheten för utredning och lärarutbildning. Vid området arbetar ca 200 personer.

I områdeskansliets uppdrag ingår idag att tillhandahålla stöd inom HR, ekonomi och kommunikation till områdets enheter. Från årsskiftet kommer kansliet även att ge stöd till övriga gemensamma förvaltningen samt universitetsledningen i frågor som rör process- och projektledning.

Området för verksamhetsstöd söker nu en kanslichef för områdeskansliet.
Förutom att vara chef för områdeskansliets medarbetare arbetar du som ekonomicontroller för området.
Som kanslichef deltar du i det strategiska arbetet inom området och är ett stöd till områdeschefen.
Du arbetsleder andra ekonomer i exempelvis budget- och bokslutsarbete och kvalitetssäkrar därmed områdets ekonomi.
Du stödjer utvecklandet av arbetsmetoder och processer som är kostnadseffektiva och samtidigt av god kvalitet, genom ett närvarande och deltagande chefskap.
I kanslichefens roll ingår även att säkerställa att en god arbetsmiljö och trivsel i arbetsgruppen uppnås genom stimulerande och utmanande arbetsuppgifter, aktiv feedback och ett bra samarbetsklimat.

Du har civilekonomutbildning eller motsvarande.
Tidigare chefserfarenhet liksom erfarenhet av administrativt ledarskap inom högskolesektorn är krav för denna anställning.
Du har förståelse för universitetets kärnverksamhet; utbildning och forskning.
Kompetens inom HR-frågor är meriterande.

Du har god pedagogisk förmåga i att göra komplexa processer lätta att förstå och ta till sig.
Du har förståelse för olika administrativa processer och erfarenhet av hur bra rutiner skapas.
Du motiveras av att arbeta med både operativa och strategiska frågor.
Du är kreativ och drivs av att lösa problem och hitta nya vägar eller tankesätt.
Du uppskattar struktur och ordning samt har en välutvecklad analytisk förmåga.

Anställning

Anställningen är tillsvidare, på heltid med placering vid kansliet för Området för verksamhetsstöd. Tillträde 2018-01-01 eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Stina Sundling, 031-786 14 24

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.