LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i molekylär medicin

Vi rekryterar postdoktorer och forskare inom medicin, biologi, kemi, fysik, eller annat relevant ämne till ett tvärvetenskapligt industriellt forskningscenter som syftar till att utveckla nästa generations läkemedel.

Den snabba utvecklingen av RNA och andra oligonukleotidläkemedelsmodaliteter är i färd med att helt förändra möjligheter till upptäckt av läkemedel. Men med dessa läkemedel med hög molekylvikt står vi också inför nya och utmanande problem. Upptäckt och utveckling av funktionella leveranslösningar för RNA-baserade läkemedel är av betydelse för klinisk framgång. För att möta denna utmaning har Stiftelsen för strategisk forskning (SSF) beslutat att investera i åtta år av tvärvetenskaplig forskning. Detta har resulterat i grunden för FoRmulaEx - ett industriellt forskningscenter för funktionell RNA-leverans. Inom Chalmers tekniska högskola och med AstraZeneca som ledande industripartner, kommer centrumet, som även inkluderar Göteborgs universitet, Karolinska Institutet och ytterligare partnerföretag, att möjliggöra akademisk forskning för att överbrygga befintliga kunskapsbrister och driva innovation på detta område av högt intresse. Vårt mål är att skapa grundläggande kunskaper och ny teknik som möjliggör en lyckad översättning av RNA-modaliteter till klinik. Detta är sålunda ett unikt tillfälle att arbeta inom ett vetenskapligt och tekniskt område av stor betydelse i en ny miljö med industrin och framstående akademiska grupper från olika discipliner som arbetar tillsammans.

FoRmulaEx söker postdoktorer och forskare inom medicin, fysik, kemi och biologi som vill delta i vårt team och är motiverade att ta itu med RNA-utmaningen. Framgångsrika kandidater kommer att anlitas till fullt finansierade positioner vid våra tre akademiska noder: Chalmers tekniska högskola (upp till 6 tjänster) med huvudforskare Fredrik Höök, Elin Esbjörner och Marcus Wilhelmsson, Göteborgs universitet (1 tjänst) med huvudforskare Hadi Valadi och Karolinska Institutet (upp till 3 tjänster) med huvudforskare Molly Stevens och Samir El-Andaloussi i nära samarbete med AstraZeneca och de extra partnerbolagen: Camurus, Vironova, Evox och Göteborg Sensor Devices

För mer information:  http://www.chalmers.se/sv/centrum/FoRmulaEx/Sidor/default.aspx

Ett av FoRmulaExs forskningsprojekt; Quantification of Endosomal Escape and Functional Delivery, är placerat på institutionen för medicin, Göteborgs universitet. Det är till detta projekt vi nu söker en forskare. Du ansöker till detta forskningsprojekt på Göteborgs universitets hemsida. (klicka på nedan länk för mer information om projektet):

Quantification of Endosomal Escape and Functional Delivery

Akademiska partners: Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet och Karolinska institutet.

Företag: AstraZeneca, Camurus, Vironova, Evox och Gothenburg Sensor Devices.

Arbetsuppgifter

Som forksare bedriver du forskning på ett självständigt sätt, dock ofta tillsammans med andra forskare och doktorander. Du förväntas driva projektet framåt och självständigt söka möjligheter att presentera arbetet i forskarsammanhang, samt delta i internationella konferenser och nätverk.

Projektet (Quantification of Endosomal Escape and Functional Delivery) syftar till att spåra ödet av överförd RNA till celler, t.ex. translokalisering, nerbrytning och translation. Då är syftet med denna studie att utföra försök i denna riktning med hjälp av t.ex. RNA FISH, RNA-hybridisering, Image stream och qPCR.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare i detta projekt (Quantification of Endosomal Escape and Functional Delivery) är den som innehar doktorsexamen i medicin eller annat relevant ämnesområde som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.

Den sökande skall ha god vetenskaplig skicklighet inom det aktuella forskningsområdet, specifikt inom RNA biologi, inklusive biokemi av RNA-bindande proteiner.

Dessutom krävs att du har god potential inom undervisning, forskning och utbildning.

- Du ska visa på innovativ forskning, vilket kommer bedömas utifrån dina publikationer

- Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift

- Du bör trivas i en miljö där samarbete krävs

Anställning

Detta är en tidsbegränsad anställning på 12 månader, med eventuell möjlighet till förlängning, 100 % vid institutionen för medicin. Tillträde 2018-01-01 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av forskare Hadi Valadi på telefon:  070-735 93 59 eller via e-post: hadi.valadi@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Din ansökan ska innehålla följande:

CV (Vänligen namnge dokumentet som: CV, Efternamn, Ref. Nummer) inklusive:
• CV, inkludera fullständig lista med publikationer
• Tidigare pedagogiska och pedagogiska erfarenheter
• Två referenser som vi kan kontakta.

Personligt brev (Vänligen namnge dokumentet som: Personligt brev, Efternamn, Ref. Nummer) inklusive:
• 1-3 sidor där du presenterar dig själv och dina kvalifikationer.
• Tidigare forskningsfält och forskningsresultat.
• Framtida mål och forskningsfokus. Finns det några specifika projekt och forskningsfrågor du är intresserad av?

Ytterligare dokument
• Dokument på avslutad utbildning, betyg och andra intyg.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-24

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.