LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Statistiker

Core Facilities är en samling resurscentra som tillhandahåller avancerad teknisk utrustning och kvalificerad kompetens inom ett antal discipliner vid Sahlgrenska Akademin. Core Facilities genomför även utbildningar och utgör en naturlig mötesplats för nationella och internationella kontakter inom biovetenskap. Bioinformatics Core Facility erbjuder ett brett utbud av statistisk och bioinformatisk analys för forskare främst från Sahlgrenska akademin. För mer information, se www.cf.gu.se.

Som statistiker på Bioinformatics Core Facility, kommer du att arbeta som konsult i flera forskningsprojekt. I varje projekt sätts analyser och tidsramar upp i samråd med ansvarig PI/ forskare. Du kommer att arbeta med att utveckla och använda verktyg för dataanalys och datahantering. Detta görs i ett nätverk av forskare, genetiker, kliniker, systemingenjörer, bioinformatiker och biostatistiker. Konsultrollen och den nära kontakten med våra användare ställer höga krav på din sociala, kommunikativa och pedagogiska kompetens samt din förmåga att ta eget ansvar för flera arbetsuppgifter samtidigt.

Dina dagliga uppgifter:
Din huvudsakliga uppgift är att ge statistiskt stöd och konsultation till våra kunder. Det inkluderar både planering och genomförande av statistiska analyser av framförallt biologisk data (genomics, proteomics m.m.). Du är själv ansvarig för att genomföra analyserna och presentera resultaten för kund, så du behöver kunna arbeta självständigt inom överenskomna tidsramar. Du behöver snabbt kunna sätta dig in i nya programvaror och vid behov skriva din egen programkod för att analysera och visualisera data. Även undervisning och assistans vid centrets kurser kommer vara en del av ditt arbete.

Kvalifikationer:

Du skall ha en mastersexamen inom matematisk statistik eller motsvarande,

Du skall ha flerårig erfaren i R, Matlab eller något programmeringsspråk (t.ex. perl eller python),

Doktorsexamen inom biostatistik är meriterande,

Dokumenterad erfarenhet av analys av genomik- och proteomik data såsom: gen/proteinuttryck, metylering eller fosforylering samt funktionell annotering och pathwayanalys är prioriterad,

Det är önskvärt att du är förtrogen med den terminologi som används inom biologi och molekylärbiologi,

Erfarenheter inom UNIX / Linux och datorkluser  samt machine learning techniques är  också önskvärt.

Eftersom vi arbetar med både nationella och internationella kunder, bör du behärska engelska i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av att arbeta i en tvärvetenskaplig miljö är meriterande.

Som medarbetare på ett resurscenter är lyhördhet och flexibilitet viktiga egenskaper i mötet med varierade frågeställningar och projektupplägg. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, med placering vid Core Facilities.

Kontaktuppgifter för anställningen

För mer information kontakta Marcela Dávila, Core manager at the Bioinformatics Core Facility, tel 031-786 9717, marcela.davila@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.