Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

TAT-gruppen vid Göteborgs Universitet (www.tat.gu.se) är en multidisciplinär forskargrupp. Vår forskning fokuserar på äggstockscancer och går ut på att binda Astat-atomer till målsökande äggviteämnen (antikroppar) som injiceras i bukhålan – där de uppsöker och förgör de mikroskopiskt små tumörrester som finns kvar efter kirurgi och cellgiftsbehandling. De alfapartiklar som utsänds när Astat sönderfaller har så kort räckvidd att praktiskt taget bara tumörcellerna drabbas.

Arbetsuppgifter

Arbetet som forskare innebär att leda forskningsprojektet om optimering av alfastrålande radiofarmakabehandling av spridd äggstockscancer. Särskilt fokus ska ligga på fysiologisk modellering av antikroppars transport inom och ur bukhålan, samt upptaget på mikrometastaser. Dosberäkningar ska tas fram för både mikrotumörer och väsentliga normala organ. Dessa ska ligga till grund för ansökan till Läkemedelsverket för kliniska prövningar med alfastrålande radiofarmaka. Vidare ska forskaren samverka med övriga forskare inom detta forskningsområde vid avdelningarna för Radiofysik och Onkologi.

Kvalifikationer

Den sökande ska vara legitimerad sjukhusfysiker och minst docent i ämnet Radiofysik. Dessutom krävs långvarig erfarenhet av praktiskt arbete som sjukhusfysiker inom nuklearmedicin. Lång dokumenterad erfarenhet av patientstudier med radiofarmaka innehållande alfastrålaren astat-211 krävs. Dokumenterad erfarenhet av beräkningar av stråldoser från alfa-strålande radiofarmaka vid ansökan om kliniska studier till läkemedelsverket och strålskyddskommitte.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 12 månader, omfattning 20% av heltid, med placering tills vidare vid institionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för radiofysik. Tillträde: 2018-01-01.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta verksamhetsgruppsledare, Stig Palm, tfn: 0703 932303 eller mail: stig.palm@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". I ansökan ska det tydligt framgå att den sökande uppfyller samtliga beskrivna kvalifikationer för tjänsten. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?