LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

TAT-gruppen vid Göteborgs Universitet (www.tat.gu.se) är en multidisciplinär forskargrupp. Vår forskning fokuserar på äggstockscancer och går ut på att binda Astat-atomer till målsökande äggviteämnen (antikroppar) som injiceras i bukhålan – där de uppsöker och förgör de mikroskopiskt små tumörrester som finns kvar efter kirurgi och cellgiftsbehandling. De alfapartiklar som utsänds när Astat sönderfaller har så kort räckvidd att praktiskt taget bara tumörcellerna drabbas.

Arbetsuppgifter

Arbetet som forskare innebär att leda forskningsprojektet om optimering av alfastrålande radiofarmakabehandling av spridd äggstockscancer. Särskilt fokus ska ligga på fysiologisk modellering av antikroppars transport inom och ur bukhålan, samt upptaget på mikrometastaser. Dosberäkningar ska tas fram för både mikrotumörer och väsentliga normala organ. Dessa ska ligga till grund för ansökan till Läkemedelsverket för kliniska prövningar med alfastrålande radiofarmaka. Vidare ska forskaren samverka med övriga forskare inom detta forskningsområde vid avdelningarna för Radiofysik och Onkologi.

Kvalifikationer

Den sökande ska vara legitimerad sjukhusfysiker och minst docent i ämnet Radiofysik. Dessutom krävs långvarig erfarenhet av praktiskt arbete som sjukhusfysiker inom nuklearmedicin. Lång dokumenterad erfarenhet av patientstudier med radiofarmaka innehållande alfastrålaren astat-211 krävs. Dokumenterad erfarenhet av beräkningar av stråldoser från alfa-strålande radiofarmaka vid ansökan om kliniska studier till läkemedelsverket och strålskyddskommitte.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 12 månader, omfattning 20% av heltid, med placering tills vidare vid institionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för radiofysik. Tillträde: 2018-01-01.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta verksamhetsgruppsledare, Stig Palm, tfn: 0703 932303 eller mail: stig.palm@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". I ansökan ska det tydligt framgå att den sökande uppfyller samtliga beskrivna kvalifikationer för tjänsten. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.