LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biomedicinsk analytiker/ forskningsassistent

Institutionen för kliniska vetenskaper representerar 15 olika ämnesområden som bedriver forskning och utbildning inom områdena: anestesiologi och intensivvård, biomaterialvetenskap, dermatologi och venereologi, gastrokirurgisk forskning och utbildning, transplantationskirurgi, kirurgi, obstetrik och gynekologi, onkologi, ortopedi, pediatrik, plastikkirurgi, radiofysik, radiologi, urologi samt öron-, näs- och halssjukdomar. Institutionen har också ett informationscentrum för ovanliga diagnoser. Institutionen är en av sex institutioner inom Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Avdelningen för dermatologi och venereologi arbetar främst med klinisk och preklinisk forskning inom hudcancer, inflammatoriska och infektiösa hudsjukdomar. Vår forskning involverar alltifrån epidemiologiska studier, utveckling av nya icke-invasiva diagnostiska metoder genom avbildning och biokemisk analys till förbättrade kirurgiska, destruktiva och medicinska behandlingsmetoder. Vidare medverkar vi i läkemedelsprövningar samt testar och vidareutvecklar medicintekniska produkter i samarbete med industrin.

Anställningen som biomedicinsk analytiker/forskningsassistent är placerad vid avdelningen för Dermatologi och venereologi. Arbetet sker i nära samarbete med sjukvården varav en del av tjänsten kommer ske vid Verksamhet Hud- och könssjukvård, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Arbetsuppgifter

Som biomedicinsk analytiker/forskningsassistent kommer du arbeta med fryssnitt vid Mohs kirurgi, avbildning av hudsjukdomar och hudtumörer med diverse avbildningstekniker (t ex dermatoskopi, konfokalmikroskopi och andra typer av laserskanningmikroskopi) samt databashantering och arbete med patientregister. Fler arbetsuppgifter kan tillkomma beroende på aktuella forskningsprojekt som genomförs.

Kvalifikationer

Den sökande skall vara legitimerad biomedicinsk analytiker eller ha motsvarande kompetens, t ex utbildning som laboratorieassistent. Erfarenhet av arbete i forskningsprojekt är meriterande men inget krav. Meriterande är även erfarenhet av nedanstående arbetsuppgifter:

• Rutinarbete på histopatologiskt laboratorium inklusive hantering och preparering av hudpreparat (dvs utskärning, fixering, inbäddning, snittning, montering och färgning)
  • Självständigt arbete med fryssnitt vid Mohs kirurgi
  • Mikroskopi samt avbildningstekniker. Särskilt meriterande är erfarenhet av digital dermatoskopi och/eller laserskanningmikroskopi
  • Databashantering och arbete med patientregister

Då arbetet sker i nära samarbete med sjukvården krävs att du behärskar svenska väl i tal och skrift. Stor vikt vid urval av sökande läggs vid kommunikativ förmåga och organisatorisk kompetens. Vi söker dig som har en stark drivkraft till utveckling och god förmåga att bidra i ett team. Personlig lämplighet värderas högt.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 18 månader, på heltid, och med placering tills vidare vid institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för dermatologi och venereologi. Tillträde: enligt överenskommelse.

Vid Göteborgs universitet krävs legitimation för att anställas som biomedicinsk analytiker. Om legitimation inte finns hos den som anställs, men personen ändå har motsvarande kompetens och bedöms vara den skickligaste för anställningen, så anställs man istället som forskningsassistent.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta avdelningschef, John Paoli, tfn: 0730404044 eller mail: john.paoli@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Ansökan skall inkludera: CV, personligt brev, intyg för ev. legitimation samt namn och kontaktinformation på två referenspersoner. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.