LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare, biträdande

Introduktion

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa.
Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.
Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en biträdande forskare, med placering vid sektionen för klinisk neurovetenskap.

Anställningen ingår i forskningsprojektet New approach to treatment of the blinding disease Retinopathy of Prematurity (ROP), finansierat av EU:s forskningsprogram FP7. Den del av forskningsprojektet som anställningen ingår i syftar till att undersöka homeostas hos extremt för tidigt födda barn och hur den påverkas av olika typer händelser under barnen första levnadstid.

Arbetsuppgifter

Forskningsprojktet kommer att bygga på journalgenomgång, genomgång och analys av biokemiska markörer i kliniska studier och i djurexperimentexperiment som genomförs i Sveriges, England och USA.

Kvalifikationer

För anställning krävs forskningserfarenhet inom neonatalvård och erfarenhet av djurexperimentella modeller inom fältet. Kunskap om databearbetning är meriterande, liksom dokumenterat god organisations- och samarbetsförmåga samt god analytisk förmåga. Presentation av egna studier inom forskningsområdet i internationella forum är särskilt meriterande. Läkarexamen i samband med anställningens start är ett krav.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 60% av heltid i 8,5 månader, med placering vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; enl överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av universitetslektor Chatarina Löfqvist, tfn +4676-867 27 19 och e-post chatarina.lofqvist@gu.se eller av biträdande sektionschef/professor Katharina Stibrant Sunnerhagen tfn +4631-342 28 03 eller e-post; ks.sunnerhagen@neuro.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner.

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök".

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast 2017-11-23.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.