LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör

Centrum för åldrande och hälsa (AgeCap) är en Forte-finansierad multidisciplinär centrumbildning vid Göteborgs universitet som startade år 2014 för att studera kapabilitet under åldrandet. Göteborgs universitet har inför 2016 tilldelat AgeCap ytterligare stöd under tre år för att utöka centret med forskare från fler ämnesområden och institutioner. Anslaget är en del av Göteborgs universitets satsning UGOT Challenge. Detta möjliggör nu att också studera åldrandet som en global utmaning inom AgeCap. Efter utökningen av AgeCap ingår forskare från sex fakulteter och 16 institutioner vilket innebär totalt ca 130 forskare och övrig personal. Mer information finns på www.agecap.gu.se

Arbetsuppgifter

Arbetet består i att ansvara för centrats interna och externa kommunikation. Kommunikatören är ett strategiskt och operativt stöd för ledning och medarbetare, exempelvis vad gäller planering och genomförande av rekryteringsinsatser, evenemang eller att berätta om pågående forskning. Kommunikatören arbetar också självständigt med att bevaka det som händer inom centrat och rapportera om detta på hemsida, intranät i sociala medier och andra kanaler. Arbetet består till stor del av journalistiska arbetsuppgifter: att göra intervjuer, rapportera från seminarier och skriva nyhetsartiklar och nyhetsbrev till deltagare i våra studier. I första hand arbetar vi med digitala publiceringar, men även viss trycksaksproduktion ingår. Du ska kunna följa  upp digitala insatser med hjälp av analysverktyg. Kommunikatören arbetar med text, ljud, foto och rörlig bild. I jobbet ingår strategiskt kommunikationsarbete där du förväntas ta fram långsiktiga och hållbara kommunikationsplaner och strategier för alla centrats kanaler och målgrupper. Ditt arbete utgår ifrån Wallinsgatan 6 i Mölndal, hemvisten för AgeCap.

Kvalifikationer

Du som söker har relevant akademisk utbildning i journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig yrkeserfarenhet inom journalistik eller kommunikation och har arbetat kvalificerat och självständigt med ovanstående arbetsuppgifter. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Din språkkänsla är mycket god och du kan anpassa innehåll för olika målgrupper. Du hanterar de vanligaste publiceringsverktygen (Photoshop, Illustrator, InDesign, InfoGlue och/eller andra jämförbara CMS) och lär dig snabbt nya digitala system.

Som person är du självgående, nyfiken och kreativ. Du gillar en utmaning och trivs med att arbeta självständigt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 2 år, omfattning 50% av heltid, med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde: enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta administrativ koordinator Tina Jacobsson, tfn; 031-342 7002, e-post; tina.jacobsson@neuro.gu.se, eller vetenskaplig koordinator Hanna Falk, tfn; 031-786 6077, e-post; hanna.falk@gu.se alternativt sektionschef/professor Henrik Zetterberg, tfn 031-343 0142, e-post; henrik.zetterberg@clinchem.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.