LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i kulturgeografi

Institutionen för ekonomi och samhälle, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet utlyser en tidsbegränsad anställning som forskare vid avdelningen för kulturgeografi. Institutionen bedriver utbildning och forskning inom tre olika ämnesområden; ekonomisk historia, kulturgeografi samt innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar. De olika ämnesområdena inom institutionen skapar möjligheter till tvärvetenskaplig utbildning och forskning.

Inom kulturgeografi studeras samhällets utveckling ur ett rumsligt perspektiv, såväl globalt och lokalt, som på individ- och hushållsnivå. Det innefattar människors samspel med den omgivande miljön, samt hur verksamheter och platser utvecklas i relation till omvärlden. Avdelningens forskning fokuserar särskilt följande teman: landskap och fysisk planering, mobilitet och tillgänglighet samt utvecklingsgeografi. Avdelningen för kulturgeografi erbjuder forskarutbildning samt utbildning på grundnivå och avancerad nivå som ger möjlighet att ta en kandidat-, magister- eller masterexamen. Flera av kurserna ingår i ett antal programutbildningar vid Göteborgs universitet. För mer information om verksamheten vänligen klicka här.

Arbetsuppgifter

Anställningen avser forskning inom ramen för det pågående projektet ”Towards sustainable urban and regional accessibility – reducing implementation deficits with knowledge-based interactive planning tools” (Mot en hållbar urban och regional tillgänglighet – Utveckling av kunskapsbaserade interaktiva planeringsmetoder för att reducera genomförandeunderskott). Projektet finansieras av Formas och pågår 2015-2018. Arbetsuppgiften avser primärt att fullfölja en pågående delstudie rörande olika gruppers behov och önskemål avseende stadens tillgänglighet med hållbara förflyttningsmedel. Det handlar om att bearbeta och analysera data samt rapportera resultat i enlighet med projektets intentioner, problemformulering och teoretiska utgångspunkter. Vidare ingår arbete med att sammanställa projektets syntetiserande slutrapport till forskningens avnämare.

Kvalifikationer

Den som anställs som forskare skall ha doktorsexamen i kulturgeografi och ha adekvat erfarenhet av forskning om geografisk tillgänglighet och hållbara städer med utgångspunkt i människors vardagliv. Anställningen kräver mycket god förtrogenhet med projektets frågeställningar, målsättning och innehåll. För att vara lämplig för tjänsten som krävs god erfarenhet av såväl kvalitativa metoder som kvantitativa inklusive programvaran ArcGIS. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga inklusive förmåga att kommunicera med avnämarna. För tjänsten krävs goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 12 månader med en omfattning om 100% med placering vid avdelningen för kulturgeografi, institutionen för ekonomi och samhälle. Tillträde för anställningen är 2018-01-01 eller enligt överenskommelse.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Bertil Vilhelmson, professor, projektledare +46 31 786 1413 bertil.vilhelmson@geography.gu.se

Margareta Espling, viceprefekt +46 31 786 1403 margareta.espling@geography.gu.se

Fackliga organisationer

Bifoga i ansökan:

• Meritförteckning/cv och personuppgifter

• Examensbevis

• Referenser

Ange tydligt ditt personnummer i ansökan, förslagsvis i CV och personligt brev.

Ange även tydligt vilket rekryteringsärende det gäller.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Urvalet av sökande kandidater görs utifrån de handlingar och kvalifikationer som är registrerade i ansökan vid sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-30

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.