Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Enhetschefer/Team leaders till Laboratoriet för experimentell biomedicin

Är du en entusiastisk ledare som vill vara med och driva in vivo-forskning och försöksdjurvetenskap framåt i en dynamisk miljö?

Arenan: Göteborgs universitet har en stark position inom ”bench-to-bedside” forskning där en viktig del utgörs av den translationella forskning som bedrivs på avdelningen för Experimentell Biomedicin (EBM) inom Core Facilities vid Sahlgrenska akademin (SA). På EBM arbetar ca 60 personer i en dynamisk forskningsmiljö för att ge assistans, utbildning och service till ca 200 forskargrupper vid såväl Sahlgrenska Akademin som vid Naturvetenskapliga fakulteten. EBM är en högkvalitativ enhet bestående av 2400 m2 stallningsutrymme för små och stora djur, 1600 m2 laboratorier och operationsfaciliteter och en verksamheten som årligen omsluter ca 70 miljoner kr.

Den djurexperimentella verksamheten vid GU står nu inför en reell expansion med pågående planering för att utveckla nästa generations djurhus, i samordning med andra nybyggnationer som nu planeras på Medicinarberget i nära samverkan mellan Sahlgrenska akademin, Naturvetenskapliga fakulteten, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborgs stad och en rad industriella aktörer. Denna lokalmässiga expansion sammanfaller i tiden med processen att skapa en nationell infrastruktur för försöksdjursverksamhet där Göteborgsprofilen skall stärkas och tydliggöras på nationell nivå.

Möjligheten: Som ett led i en process att stärka ledarskap och organisation på EBM för att klara framtida utmaningar rekryterades nyligen en ny avdelningschef, tillika ansvarig föreståndare, som har det övergripande ansvaret för hela försöksdjursverksamheten vid EBM. Vi inleder nu nästa fas i denna utveckling där vi inrättar fyra nya tjänster som enhetschefer med ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö, var och en för olika enheter inom avdelningen. Enhetscheferna kommer att rapportera direkt till avdelningschefen och ingå i avdelningens ledningsgrupp. Detta är en unik möjlighet för dig med starka ledaregenskaper som brinner för in vivo-forskning och vill vara med och utveckla den djurexperimentella verksamheten vid GU i en dynamisk och inspirerande miljö!

Rollen: Som enhetschef kommer du att leda och utveckla ett team på ca 15 personer som utför djurskötsel, avel, assistans, utbildning och service till interna och externa forskargrupper på EBM. Rollen är verksamhetsnära och innebär operativt ansvar och säkerställande av kvalitet och leverans från det egna teamet. Enhetschefen sätter tydliga mål och arbetar långsiktigt för att motivera och utveckla individer och sitt team för att kontinuerligt förbättra verksamheten tillsammans med övrig ledning och forskare på EBM. Du utför planering/koordinering av bemanning, avel och forskningsservice i nära samarbete med ditt team, forskargrupper och externa kunder. Vidare förväntas du vara diskussionspartner till forskare vid utveckling av olika djurmodeller, bedömningen av studieresultat, etiska ansökningar samt bidra med egen erfarenhet och kunskap inom det egna expertisområdet. I rollen ingår också att aktivt arbeta för en förbättrad kvalitet på in vivo-forskning och djurvälfärd och etablera ”best practice” i nära samarbete med veterinärer och forskargrupper på EBM, i ett nationellt och internationellt perspektiv. Principerna för 3 R (Replace, Reduce, Refine) är prioriterade områden i den dagliga verksamheten med djuren i forskningsprocessen. Du utgör ett stöd till avdelningschefen och utifrån utbildningsnivå, expertis och erfarenhet kan rollen också innebära individuellt ansvar för att leda och utveckla ett eller flera verksamhetsområden.

Din bakgrund: Vi söker dig som är en energisk och entusiasmerande ledare med relevant utbildning och erfarenhet av att framgångsrikt ha lett och utvecklat individer/grupper i forsknings- och försöksdjursverksamhet för att uppnå högt satta mål. Starka ledaregenskaper och förmåga att kunna prioritera, fatta tydliga beslut, samt verkställa dessa i samverkan med övriga chefer och medarbetare är ett krav. Du skall ha visad god förmåga att arbeta målinriktat, ha god analytisk och kommunikativ förmåga och kunna samverka med forskare inom och utanför universitetet och med externa kunder och samarbetspartners. Du ska visa ett stort personligt engagemang och nyfikenhet samt öppenhet för nya idéer. Arbetet förutsätter goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Kvalifikationer: Du ska som lägst ha en BSc-examen/vara djurtekniker med flera års erfarenhet. Vi välkomnar även dig som är disputerad i ett för verksamheten relevant ämnesområde. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med försöksdjur och besitta kompetens inom försöksdjursvetenskap. Erfarenhet av försöks- och avelsplanering, gene editing eller arbete med 3R är en merit. Vårt mål på EBM är att skapa en dynamisk ledningsgrupp med bred kompetens för att kunna leda och utveckla EBMs verksamhet och personal och driva in vivo-forskning och försöksdjursvetenskap framåt tillsammans med våra forskare. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Anställning: Anställningarna är tillsvidare,  på heltid, vid Laboratoriet för experimentell biomedicin, Sahlgrenska akademin, med tillträde enligt överenskommelse. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen: Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  avdelningschef Marie Hornfelt, tfn +46 734064548.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Till ansökan ska fogas fullständig meritlista inklusive vidimerade kopior av examina, samt förslag på minst 2 referenspersoner (Kontaktuppgifter, företag, samt tjänstebenämning).

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?