Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Personalhandläggare / HR-generalist

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musiker i flera genrer, lärare i musik, dans och teater, musikalartister, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

HSM söker nu en Personalhandläggare / HR-generalist som ingår i institutionens administrativa enhet vilken leds av administrativ chef. Arbetet sker i nära samarbete med institutionens ledning, personaladministratör, nätverket inom HR på konstnärliga fakulteten med flera. Du deltar även i olika forum och nätverk för personalhandläggare och personaladministratörer inom universitetet. De närmaste åren har konstnärliga fakulteten som målsättning att utveckla alltmer gemensamma processer inom många områden, inklusive HR-området. 

Arbetsuppgifter

Personalhandläggaren är institutionens ledningsstöd i HR-processer såsom arbetsmiljö och rehab, kompetensförsörjning, lönebildning, samt vid förhandling och tillämpning av arbetsrätten. Du har en drivande roll för utveckling, implementering, kvalitetssäkring och uppföljning av institutionens samtliga HR-processer och du gör det i team med personaladministratör.

Personalhandläggarollen på institution är bred och innebär därför operativa uppgifter så som framtagande av underlag för beslut, föredragande i olika samråd och övrig handläggning av ärenden kopplat till processerna. Du samordnar det systematiska arbetsmiljöarbetet och följer löpande upp arbetsmiljön och arbetsmiljöarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom personal- och arbetslivsfrågor eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Arbetslivserfarenhet som HR-stöd till chefer på olika nivåer är ett krav och vi ser helst att du har jobbat i minst tre år i den rollen. Har du dessutom erfarenhet från högskolesektorn eller annan del av offentlig förvaltning är det en fördel i arbete med tolkning och tillämpning av regelverk, och då särskilt kring anställningsfrågor.

Vi ser gärna att du har erfarenhet att ha jobbat strategiskt och operativt med arbetsmiljöarbete nära ledning och arbetsmiljöombud i god samverkan. Nära kopplat till detta är det också meriterande om du har jobbat med förändringsarbete och kompetensförsörjning tillsammans med chefer.

Du motiveras av att arbeta för verksamhetens mål och att vara ett bra chefsstöd. Du behöver ha ett proaktivt förhållningssätt i ditt arbete och kunna ta initiativ. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och har förmåga att samarbeta på olika nivåer. Du behöver vara ansvarstagande, pedagogisk och tålmodig, ha ett helhetsperspektiv samt kunna presentera lösningar ur goda analyser och tillämpning av regelverk. Samtidigt är det viktigt att du har hög integritet, är lyhörd och har en mycket god förmåga att arbeta strukturerat.

Vi vill att du behärskar ditt ämnesområde bekvämt i tal och skrift såväl på engelska som på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Högskolan för Scen och Musik, Göteborg
Tillträde: Enligt ÖK
Provanställning tillämpas 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta: 

Yvonne Söderling, administrativ chef  031-786 4027  yvonne.soderling@hsm.gu.se

Sara Karlgren, personalhandläggare  031-786 4005   sara.karlgren@hsm.gu.se

Hedieh Litén, personaladministratör  031-786 4021   hedieh.liten@hsm.gu.se

www.hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Övrigt

Vi undanber oss kontakt från annonssäljare, rekryteringsföretag eller liknande i denna rekrytering.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?