LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare till projektet Tillit istället för osäkerhet

Psykologiska institutionen har drygt 160 anställda, och bedriver en omfattande forsknings- och utbildningsverksamhet i samverkan med många olika verksamheter. Den forskning som bedrivs bedöms av internationella granskare som mycket god och söktrycket på våra utbildningar är sedan många år tillbaka högt. Se www.psy.gu.se för mer information.

Psykologiska institutionen söker nu en biträdande forskare till ett av Vetenskapsrådet finansierat forskningsprojekt som handlar om hur tillit till experter förhåller sig till riskperception och risktagande. Projektet har en ekonomisk tillämpning men utgår från en psykologisk teoribildning som handlar om kognitiva försvarsmekanismer (så kallad coping).

Arbetsuppgifter

Den biträdande forskarens arbetsuppgifter innefattar bland annat genomförande av datainsamlingar online och i laboratoriemiljö, sammanställning av data, litteratursökning samt administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha studerat psykologi eller ekonomi motsvarande minst 120 hp, ha erfarenhet av arbete med forskning och experiment samt behärska svenska flytande i tal och skrift.

Arbetslivserfarenhet inom bank/finans, psykologisk coping och/eller kunskaper i Qualtrics eller liknande surveyverktyg med enklare kodning, samt goda språkkunskaper i engelska är meriterande. Positionen kräver god förmåga till planering, analys och självständigt arbete, samt förutsätter bekvämlighet i att kommunicera med försöksdeltagare.

Vid urval av behöriga sökanden ska den sökande väljas som efter en helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra de ovan beskrivna arbetsuppgifterna. Därutöver kommer även personliga egenskaper som planeringsförmåga, samarbetsförmåga, självständighet och kommunikationsfärdigheter att beaktas.

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, arbetsprov och referenstagning. Dessa moment kommer i förekommande fall också att ligga till grund för bedömningen.

Anställning

Tjänsten är en tidsbegränsad allmän visstidsanställning om 40% under sex månader, med tillträde 2018-02-01 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Anders Carlander, anders.carlander@psy.gu.se, 031-786 1653.

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personaladministratör Therese Björkäng, therese.bjorkang@psy.gu.se, 031-786 1632.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Eventuella handingar som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet, Box 500, 405 30 Göteborg, märk försändelsen med utlysningens diarienummer.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.