LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vikarierande universitetslektor i vetenskapsteori

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap.  37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten. Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid humanistiska fakulteten har omkring 100 anställda och en undervisningsvolym som omfattar cirka 350 helårsstudenter. Här pågår många stora nationella och internationella forskningsprojekt. Vi utbildar filosofer, logiker, lingvister, språkteknologer, vetenskapsteoretiker, filosofihistoriker, filologer och lärare i filosofi. Institutionen bedriver även forskarutbildning och utvecklingsarbete inom sina områden.

Vetenskapsteori

Ämnesbeskrivning

NTH001, seminarieledarskap (40 %) och examination (10%)

Arbetsuppgifter

Arbetet består i att leda fyra seminariegrupper om 12–15 studenter vardera på kursen Teoretiska och historiska perspektiv på naturvetenskap, 7,5 hp (NTH001). Studenterna kommer från olika institutioner vid den naturvetenskapliga fakulteten. Utöver att leda diskussionerna i lärosalen ska seminarieledaren ge skriftliga kommentarer på studenternas inlämningsuppgifter. Vidare består arbetet i att delta i bedömningen av studenternas examinationer.

Behörighet

Behörig att anställas är den har doktorsexamen i vetenskapsteori eller idéhistoria, eller har motsvarande kompetens.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, vikariat, 2018-01-15 tilloch med 2018-04-15
Omfattning: 50 %
Placering: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborg
Tillträde: 2018-01-15

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas Fredrik Engström, prefekt, tele: 031-031-786 63 35, fredrik.engstrom@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: Göteborgs universitet, FLoV, Box 200 405 30 Göteborg. Vänligen ange diarienummer på kompletterande handlingar

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-20

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.