Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande Forskare

 På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 350 medarbetare och cirka 290 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Den sökande kommer att arbeta vid Sahlgrenska Cancer Center som är ett centrum inom Göteborgs universitet med närhet till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Centret är en del av en strategisk forskningssatsning fokuserat på cancer inom Sahlgrenska Akademin och består av en blandning av grundläggande och kliniska forskningsprojekt med translationella ambitioner.

En biträdande forskarposition utannonseras nu av docent Anders Ståhlberg vid Sahlgrenska Cancer Center. Vi arbetar med att utveckla nya metoder för att detektera cancer på ett tidigt stadium via blodprover. Dessutom arbetar vi med att förstå i detalj hur vissa typer av cancer uppstår och utvecklas. Projekten kommer att fokusera på experimentellt arbete. Arbetet sker i nära samarbete med flera andra akademiska, sjukvården och industriella partners. Inom projektet kommer du att arbeta med kliniska prover, experimentella tekniker samt hantering av experimentell data.

Kvalifikationer

Vi söker en ambitiös och serviceinriktad lagspelare med stor social kompetens och organisationsförmåga. Lämplig bakgrund är en MSc i molekylärbiologi/biomedicin/bioteknik eller motsvarande examen. Det är meriterande med erfarenhet av cellodling och molekylärbiologiska metoder, speciellt metoder kopplade till DNA, RNA och proteinanalyser. Förmåga att arbeta under press och i grupp, organisationsförmåga och med goda kunskaper i engelska är viktigt. Vi söker en entusiastisk person som kombinerar teknisk expertis med god kommunikationsförmåga, som har en stark vilja att hjälpa andra forskare i sitt arbete, men också motivationen att arbeta självständigt.

Anställning

Anställningen är  tidbegränsad anställning 100% med placering vid instutitionen för biomedicin. Tjänsten avser perioden 2018-01-08 till 2019-12-31.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta docent Anders Ståhlberg anders.stahlberg@gu.se eller +46 (0)31 786 6735

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?