LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 350 medarbetare och cirka 290 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Den sökande kommer att arbeta vid Sahlgrenska Cancer Center som är ett centrum inom Göteborgs universitet med närhet till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Centret är en del av en strategisk forskningssatsning fokuserat på cancer inom Sahlgrenska Akademin och består av en blandning av grundläggande och kliniska forskningsprojekt med translationella ambitioner.

En biträdande forskarposition utannonseras nu av docent Anders Ståhlberg vid Sahlgrenska Cancer Center. Vi arbetar med att utveckla nya metoder för att detektera cancer på ett tidigt stadium via blodprover. Dessutom arbetar vi med att förstå i detalj hur vissa typer av cancer uppstår och utvecklas. Projekten kommer att fokusera på experimentellt arbete. Arbetet sker i nära samarbete med flera andra akademiska, sjukvården och industriella partners. Inom projektet kommer du att arbeta med kliniska prover, experimentella tekniker samt hantering av experimentell data.

Kvalifikationer

Vi söker en ambitiös och serviceinriktad lagspelare med stor social kompetens och organisationsförmåga. Lämplig bakgrund är en MSc i molekylärbiologi/biomedicin/bioteknik eller motsvarande examen. Det är meriterande med erfarenhet av cellodling och molekylärbiologiska metoder, speciellt metoder kopplade till DNA, RNA och proteinanalyser. Förmåga att arbeta under press och i grupp, organisationsförmåga och med goda kunskaper i engelska är viktigt. Vi söker en entusiastisk person som kombinerar teknisk expertis med god kommunikationsförmåga, som har en stark vilja att hjälpa andra forskare i sitt arbete, men också motivationen att arbeta självständigt.

Anställning

Anställningen är  tidbegränsad anställning 100% med placering vid instutitionen för biomedicin. Tjänsten avser perioden 2018-01-08 till 2019-12-31.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta docent Anders Ståhlberg anders.stahlberg@gu.se eller +46 (0)31 786 6735

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.