LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskarassistent i fysiologi med inriktning mot perinatal cirkulationsfysiologi

Institutionen för Neurovetenskap och Fysiologi, sektionen för Fysiologi, Sahlgrenska akademin söker en ny forskare i experimentell perinatal forskning. Forskningen fokuserar på att öka kunskapen kring hur infektioner hos barn som föds för tidigt eller drabbas av syrebrist vid födseln påverkar överlevnad och neurologisk sjukdom.

Fysiologi, särskilt perinatal cirkulationsfysiologi

Ämnesbeskrivning

Fysiologi är forskning på hur olika delar av vår kropp samverkar och hur våra enskilda organ styr olika processer och inriktas på att bestämma hur olika mekanismer, från molekyler till organ och hela det levande systemet, tillsammans arbetar för att upprätthålla liv. I den aktuella anställningen studeras framförallt cirkulationens fysiologi vid hjärnskador i nyföddhetsperioden.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter omfattar molekylärbiologiska tekniker i cellprover från nyfödda barn (till exempel RNA djupsekvensering), odling av primära celler samt kirurgiska ingrepp på nyfödda djur. Histologiska och immunhistokemiska metoder för att studera hjärnvävnad samt stereologiska analyser av hjärncellspopulationer utgör dessutom en betydande del av arbetet. Även undervisning, framför allt i cirkulationsfysiologi, och i begränsad omfattning administration ingår i arbetsuppgifterna.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Avlagd doktorsexamen i fysiologi.

Bedömningsgrund

1. Vetenskaplig skicklighet. Avgörande vikt kommer att fastas vid erfarenhet och kompetens inom det specifika forskningsområdet samt förmåga att hantera och analysera data från stora gendatabaser och neuroprotektiva studier. I arbetet ingår att skriftligt sammanfatta resultaten i vetenskapliga publikationer, vilket innebär att den sökande måste visa prov på vetenskapliga färdigheter. Tidigare arbete med humana blodceller från förtidigt födda barn och experimentell hjärnskadeforskning i heldjursmodeller anses speciellt meriterande.

2. Pedagogisk skicklighet. Undervisningserfarenhet inom cirkulationsfysiologi anses speciellt meriterande.

3. Administrativ förmåga och förmåga till samarbete i lika mån.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid, upp till fyra år, med placering vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Lars-Gunnar Petterson, universitetslektor, sektionschef, tel. 031-786 3507, e-post lars-gunnar.pettersson@gu.se eller professor Carina Mallard, tel 031-786 3498, e-post carina.mallard@neuro.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/elektronisk-ansokan/generell
Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Ev specifikation för avräkningsbar tid
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2017/1334 till:
Sahlgrenska akademin
HR-avd
405 30 Göteborg

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-21

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.