Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonom

Ekonomienheten, inom Göteborgs universitet, svarar för och samordnar ekonomiadministration, redovisningsarbete, planerings- och uppföljningsfrågor, samt upphandling och inköpsfrågor för hela universitetet. Vi som arbetar med dessa uppgifter är ett gäng på 40 personer. Ekonomienheten organiseras i en enhetsgemensam funktion samt tre sektioner; Planerings- och uppföljningssektionen, Upphandlingssektionen och Redovisningssektionen. Ekonomienheten sitter, tillsammans med andra administrativa enheter inom universitetet, i centralt belägna, ljusa och fräscha lokaler på Rosenlundsgatan 4, ett stenkast ifrån Feskekörka.
Redovisningssektionen, där denna tjänst är placerad, består av 21 personer och ansvarar för samordning av redovisningsfrågor, leverantörs-, kund-, anläggnings-, respektive kontraktsreskontra, stiftelse- och donationsförvaltning samt stipendiefrågor.

Vi söker nu en vikarie, för en av våra ekonomer som fr o m mars 2018 kommer att vara föräldraledig under cirka 1 års tid.

Arbetsuppgifter

Som ekonom kommer du främst att arbeta med registrering av inbetalningar, kravhantering, användarsupport, avstämningar och kontroller, informations- och utbildningsinsatser samt övriga på sektionen förekommande arbetsuppgifter.
Hantering av ansökningar och hjälp med rapportering till de statliga råden samt utlämnande av betalkort kan också komma att ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst examen inom ekonomi på gymnasienivå och därefter kanske läst någon fördjupningskurs inom ekonomi/redovisning. Du bör ha arbetat i några år, främst med ovanstående uppgifter. Arbetsuppgifterna utförs huvudsakligen i ekonomisystemet Agresso varför det är en merit att ha arbetat i detta system tidigare. Även systemkunskaper i allmänhet och kunskap i Officepaketet i synnerhet är meriterande. Eftersom vi arbetar i en grupp och har mycket kontakt med universitetets olika verksamheter har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket samt lätt för att samarbete. Du förväntas självständigt fullfölja arbetsuppgifter och vara noggrann, strukturerad och analytisk.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på 12 månader. Omfattningen är på 100% med placering tills vidare vid Ekonomienheten. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Paul Hansson, redovisningschef, tel 031-786 1023 paul.hansson@gu.se eller Peter Tellberg, ekonomichef, tel 031-786 6486 peter.tellberg@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?