LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonom

Ekonomienheten, inom Göteborgs universitet, svarar för och samordnar ekonomiadministration, redovisningsarbete, planerings- och uppföljningsfrågor, samt upphandling och inköpsfrågor för hela universitetet. Vi som arbetar med dessa uppgifter är ett gäng på 40 personer. Ekonomienheten organiseras i en enhetsgemensam funktion samt tre sektioner; Planerings- och uppföljningssektionen, Upphandlingssektionen och Redovisningssektionen. Ekonomienheten sitter, tillsammans med andra administrativa enheter inom universitetet, i centralt belägna, ljusa och fräscha lokaler på Rosenlundsgatan 4, ett stenkast ifrån Feskekörka.
Redovisningssektionen, där denna tjänst är placerad, består av 21 personer och ansvarar för samordning av redovisningsfrågor, leverantörs-, kund-, anläggnings-, respektive kontraktsreskontra, stiftelse- och donationsförvaltning samt stipendiefrågor.

Vi söker nu en vikarie, för en av våra ekonomer som fr o m mars 2018 kommer att vara föräldraledig under cirka 1 års tid.

Arbetsuppgifter

Som ekonom kommer du främst att arbeta med registrering av inbetalningar, kravhantering, användarsupport, avstämningar och kontroller, informations- och utbildningsinsatser samt övriga på sektionen förekommande arbetsuppgifter.
Hantering av ansökningar och hjälp med rapportering till de statliga råden samt utlämnande av betalkort kan också komma att ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst examen inom ekonomi på gymnasienivå och därefter kanske läst någon fördjupningskurs inom ekonomi/redovisning. Du bör ha arbetat i några år, främst med ovanstående uppgifter. Arbetsuppgifterna utförs huvudsakligen i ekonomisystemet Agresso varför det är en merit att ha arbetat i detta system tidigare. Även systemkunskaper i allmänhet och kunskap i Officepaketet i synnerhet är meriterande. Eftersom vi arbetar i en grupp och har mycket kontakt med universitetets olika verksamheter har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket samt lätt för att samarbete. Du förväntas självständigt fullfölja arbetsuppgifter och vara noggrann, strukturerad och analytisk.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på 12 månader. Omfattningen är på 100% med placering tills vidare vid Ekonomienheten. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Paul Hansson, redovisningschef, tel 031-786 1023 paul.hansson@gu.se eller Peter Tellberg, ekonomichef, tel 031-786 6486 peter.tellberg@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.