Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande Forskare

 På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 350 medarbetare och cirka 290 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Den biträdande forskaren kommer att ingå i en forskargrupp vid Sahlgrenska Cancer Center (http://cancercenter.gu.se/research/helena-car-n). I gruppen intresserar vi oss för epigenetik och dess roll i utveckling av sjukdomar och däribland cancer. Som modellsystem arbetar vi med cancerstamceller från hjärntumörer och normala neurala stamceller. Personen vi söker kommer att ansvara för våra metyleringsanalyser och att utföra diverse rutinmetoder i gruppen. Personen kommer även att ha hand om beställningar, preparering av lösningar mm. Provhämtning från operation, etablering av primärkulturer, odling av dessa, ansvar för vår biobank och in vivo studier kan också ingå som arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

MSc i molekylärbiologi/biomedicin/bioteknik, biomedicinsk analytikerutbildning, laboratorieingenjör eller motsvarande examen. Lång erfarenhet av diverse cellbiologiska och molekylärbiologiska metoder, såsom immunohistokemi, immunocytokemi, DNA och RNA extraktion, PCR och qPCR är ett krav. Erfarenhet av bisulfitmodifiering och arraykörningar är starkt meriterande. Vidare är det en fördel med lång erfarenhet av cellodling och odling av primära celler liksom kunskap om neurala stamceller och cancerstamceller. Önskvärt är att personen genomgått kursen ”Laboratory Animal Science”.

Ytterligare krävs dokumenterad erfarenhet av forskningsprojekt och arbete i forskningsgrupp. Vi är en internationell grupp och därför krävs god förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift och pga av provhämtning från operation även på svenska.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning, heltid på ett år med placering vid instutitionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskomelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  Helena Carén 031-786 3838 eller helena.caren@clingen.gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?