LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 350 medarbetare och cirka 290 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Den biträdande forskaren kommer att ingå i en forskargrupp vid Sahlgrenska Cancer Center (http://cancercenter.gu.se/research/helena-car-n). I gruppen intresserar vi oss för epigenetik och dess roll i utveckling av sjukdomar och däribland cancer. Som modellsystem arbetar vi med cancerstamceller från hjärntumörer och normala neurala stamceller. Personen vi söker kommer att ansvara för våra metyleringsanalyser och att utföra diverse rutinmetoder i gruppen. Personen kommer även att ha hand om beställningar, preparering av lösningar mm. Provhämtning från operation, etablering av primärkulturer, odling av dessa, ansvar för vår biobank och in vivo studier kan också ingå som arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

MSc i molekylärbiologi/biomedicin/bioteknik, biomedicinsk analytikerutbildning, laboratorieingenjör eller motsvarande examen. Lång erfarenhet av diverse cellbiologiska och molekylärbiologiska metoder, såsom immunohistokemi, immunocytokemi, DNA och RNA extraktion, PCR och qPCR är ett krav. Erfarenhet av bisulfitmodifiering och arraykörningar är starkt meriterande. Vidare är det en fördel med lång erfarenhet av cellodling och odling av primära celler liksom kunskap om neurala stamceller och cancerstamceller. Önskvärt är att personen genomgått kursen ”Laboratory Animal Science”.

Ytterligare krävs dokumenterad erfarenhet av forskningsprojekt och arbete i forskningsgrupp. Vi är en internationell grupp och därför krävs god förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift och pga av provhämtning från operation även på svenska.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning, heltid på ett år med placering vid instutitionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskomelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  Helena Carén 031-786 3838 eller helena.caren@clingen.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.