Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR IT-infrastrukturspecialist

IT-enhetens uppdrag är att bli en möjliggörare och nyttiggörare för forskning och utbildning. Enheten är organiserad i fem undersektioner: drift, infrastruktur, support, system och IT-gemensamt. Fokus ska vara att stödja universitetets verksamhet genom att möjliggöra användningen av information och teknik för innovation, samverkan och samarbete.

IT-enheten på Göteborgs universitet står inför många spännande utmaningar. Vi har ett förstärkt fokus på att verka nära kärnverksamheten och vara den naturliga parten för verksamhetsutveckling där IT är en viktig möjliggörare. Förväntan ökar snabbt på att kunna ge stöd till forskargrupper och tillhandahålla kvalificerade digitala tjänster till universitetets verksamheter. Enheten, som består av ca 120 medarbetare, har en budget på över 160 mnkr.

För att kunna möta behoven behöver vi förstärka med en IT-infrastrukturspecialist med fokus på att designa och implementera lösningar i vår IT-miljö.
Du utgör en viktig länk genom din förmåga att förstå och kunna förmedla verksamhetens behov till konkreta krav på vår interna leveransorganisation likväl som till våra leverantörer. Du kommer att ingå i ett team av andra infrastrukturspecialister och jobba nära våra kundansvariga, arkitekter och systemspecialister.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

 • arbeta med utveckling av IT-infrastrukturkomponenter som t ex server och lagring i enlighet med arkitekturella principer/ramverk
 • bidra med underlag till att ta fram arkitekurella principer/ramverk
 • designa, realisera och optimera infraktrukturlösningar
 • arbeta i projekt och förvaltnng med att fånga in och dokumentera verksamhetens behov/krav och realisera dessa i infrastrukturlösningar
 • medverka vid driftsättning av nya system

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning inom IT-området eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • minst 5 år dokumenterad erfarenhet från tidigare uppdrag i rollen som infrastrukturspecialist inom dessa områden
  • design, utveckling och förvaltning av infrastrukturslösningar baserad på Linux server (RHEL eller motsvarande)
  • automatisering (via shellscript, python eller motsvarande)
  • design, utveckling och förvaltning av intrastrukturslösningar baserade på open source komponeter
 • god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift samt att kommunicera med personer utan teknikkunskap

Meriterande är erfarenhet från teknikområdena Vmware (plattform), beräknings-tillämpningar (HPC), Lagringsplattformen NetApp, Identity and Access Management, web servrar (som Apache), databaser (Oracle/Sql server), Cloud-tjänster som Openstack/Azure/O365, Windows server och Active Directory. 

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och värdesätter egenskaper som nyfikenhet, flexibilitet och samarbetsförmåga. Vi tror att du trivs med eget ansvar, har fokus på att leverera och tar initiativ till att utveckla den verksamhet du arbetar i. Vi tror också att du har förmåga att arbeta självständigt med problemlösning samtidigt som du har en stark teamkänsla och förmåga till helhetssyn. Att du är drivande med en förmåga att hitta och förmedla tekniska lösningar till verksamheten ser vi som en självklarhet.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på dekvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Anställning
Anställningen är  en tillsvidareanställning på 100 % med placering vid sektionen för IT-infrastruktur. Tillträde enligt överenskommelse och provanställning kan komma att tillämpas.

Övrigt
Formell titel kommer att bli IT-infrastrukturspecialist. Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
För mer information om tjänsten kontakta Patrick Wennergren, rekryterande sektionschef IT infrastruktur, e-post: patrick.wennergren@gu.se eller telefon: 031-786 92 10.

Låter det här som en intressant tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 19 11 2017 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?