Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i vårdvetenskap med inriktning mot organisation och ledarskap, PAR 2017/1315

Vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa bedrivs utbildning till sjuksköterska, röntgensjuksköterska, barnmorska samt specialistsjuksköterska. Grundutbildningama till sjuksköterska och röntgensjuksköterska leder både till en yrkesexamen och filosofie kandidatexamen. Barnmorskeutbildningen och specialistutbildningen med olika inriktningar är yrkesexamina i kombination med filosofie magisterexamina. Undervisning sker såväl teoretiskt som i form av färdighetsträning vid kliniskt träningscentrum. Samtliga professionsutbildningar leder till fram till legitimationsyrken. Dessutom ges fristående kurser på avancerad nivå, vilket ger möjlighet till fortsatta studier fram till en mastersexamen inom något av institutionens huvudområden; omvårdnad, reproduktiv och perinatal hälsa, radiografi och vårdpedagogik. Vid institutionen bedrivs också forskarutbildning inom vårdvetenskap.

Ämne

Vårdvetenskap med inriktning mot organisation och ledarskap

Ämnesbeskrivning

Vårdvetenskap fokuserar på människans upplevelser och erfarenheter i samband med ohälsa, sjukdom och lidande. Dels i samband med återhämtning, bevarande och befrämjande av hälsa och dels i relation till den biologiska kroppen och sociokulturella strukturer. Inom vårdforskning är människans lärande central liksom hur vård organiseras.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, kursansvar, handledning och examination främst inom området organisation och ledarskap på grundläggande nivå främst men undervisning kan även förekomma på avancerad nivå. Arbetsuppgifterna är främst kopplade till sjuksköterskeprogrammet. Vidare ingår det också att aktivt verka för att uppnå institutionens målsättning och verksamhetsplan samt delta i planerade gemensamma sammankomster och aktiviteter på institutionen. Den sökande förväntas kunna undervisa på svenska.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå inom det vårdvetenskapliga området och visad pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

I första hand pedagogisk skicklighet där kvalitet och bredd på undervisningserfarenhet från sjuksköterskeprogrammet, alternativt pedagogisk verksamhet från vårdområdet, är meriterande. Visad samarbetsförmåga och flexibilitet inom både personal-, lärare- och studerandegrupper samt administrativ förmåga ses även som meriterande liksom en väl vitsordad, klinisk erfarenhet som chef inom vårdområdet. Sökande förväntas kunna undervisa på svenska.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid Institutionen för vårdvetenskap och hälsa. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Annica Lagström, sektionschef, 031-786 23 60, annica.lagstrom@gu.se och Ingela Lundgren, prefekt, 031-786 60 52, ingela.lundgren@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/Ansokan/generell

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Examensbevis
- Visad pedagogisk erfarenhet
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2017/xxx till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-11-23

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?